Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Спека і самопідпали – основні причини пожеж на Білоцерківщині

Дата: 10.08.2021 16:58
Кількість переглядів: 715

Під час наради у голови Білоцерківської районної державної адміністрації  із представниками правоохоронних, силових та контролюючих структур Людмила Мерзлюк заслухала оперативну інформацію щодо ситуації в районі.

 

Як доповів начальник Білоцерківського районного управління поліції ГУ Національної поліції України в Київській області Михайло Пелех, впродовж останнього тижня резонансних подій у районі не було, криміногенна ситуація контрольована. Щодо ситуації з дотриманням правил карантину, то правоохоронці основний наголос роблять на проведенні профілактичних заходів. Наразі зменшилося число адмінпротоколів, складених на порушників, і стосуються вони, як і в попередні періоди, недотримання маскового режиму.

 

Більш тривожну інформацію щодо ситуації в районі повідомили голові адміністрації представники ДСНС. Зокрема, заступник начальника Білоцерківського районного управління ГУ ДСНС України в Київській області Василь Чех доповів, що впродовж минулого тижня на Білоцерківщині було зареєстровано 20 пожеж, які  здебільшого пов’язані із випалюванням стерні. Один з таких випадків у с. Скребиші призвів до загибелі людини.

 

Ще один трагічний випадок мав місце під час купання. Саме тому представники ДСНС  закликають жителів району не нехтувати власною безпекою і бути обережними при поводженні з вогнем та у воді.

 

Представники прокуратури, присутні на нараді, акцентували увагу на необхідності посилення роботи з батьками щодо контролю за поведінкою дітей. Неналежна увага або ж залишення неповнолітніх без догляду дорослих на довгий час нерідко призводять до зникнення дітей, на пошуки яких залучаються правоохоронці, надзвичайники, волонтери,  небайдужі громадяни  тощо. І відрадним є той факт, що в переважній більшості розшукувані знаходяться, проте, на жаль, мають місце і окремі трагічні випадки, тому Білоцерківська окружна прокуратура  настійливо просить батьків відповідально ставитися до своїх обов’язків.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень