Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На оперативній нараді обговорили стан оздоровлення дітей Білоцерківщини

Дата: 09.08.2021 16:06
Кількість переглядів: 538

Фото без описуПід час оперативної наради у голови Білоцерківської районної державної адміністрації Людмили Мерзлюк було заслухано інформацію  про хід оздоровчої кампанії дітей з Білоцерківського району.

 

Як доповіла керівнику району начальник служби у справах дітей та сімї райдержадміністрації Оксана Михайлюк, наразі на Білоцерківщині проживає 46 232 дітей шкільного віку, з них місцевими службами заплановано оздоровити 13 065 дітей пільгової категорії, що становить - 28% від загальної кількості.

 

Станом на початок серпня забезпечено оздоровчими та відпочинковими послугами 1 695 юних жителів району, а це - 13 % від плану. З них забезпечено оздоровленням 303 особи, відпочинком – 1 392.

 

Діти оздоровлювалися за кошти державного бюджету в дитячих центрах «Молода Гвардія» (м. Одеса) та «Артек» (м. Київ, Пуща – Водиця), за кошти обласного бюджету в дитячих оздоровчих закладах  Одеської та Київської областей і за кошти місцевих територіальних громад.

 

Слід звернути увагу, що з 13 територіальних громад лише 7 виділили кошти на цю статтю витрат. Найбільше (300 дітей) було оздоровлено у Білоцерківській міській територіальній громаді. Проте у ній проживає і найбільше юних жителів району.

 

Активно спрацювала й Рокитнянська громада, яка вже встигла оздоровити 70 дітей. Окрім того, про оздоровлення юних жителів подбали Таращанська, Тетіївська та Сквирська міські громади і Ставищенська та Гребінківська селищні.

 

- Наразі оздоровча кампанія триває, - зазначила під час наради голова адміністрації. -  Попереду ще майже місяць канікул, тому сподіваємося що громади активно включаться у роботу і зможуть оздоровити не лише заплановану кількість дітей, а й значно більше їхнє число, оскільки юні жителі  потребують не лише уваги, а й підтримки. Наголошую: ті громади, які економлять на дітях, прирікають себе на безперспективне майбутнє.  Так не має бути!

 

За підсумками наради голова адміністрації дала відповідні доручення, спрямовані на покращення ситуації з оздоровленням дітей у районі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень