Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Головна причина пожеж і трагедій на воді – недотримання правил безпеки

Дата: 04.08.2021 09:05
Кількість переглядів: 595

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела нараду з керівниками правоохоронних, силових та контролюючих структур, на якій обговорили оперативну ситуацію в районі.

 

На жаль, вона є невтішною. Як доповів в.о. начальника Білоцерківського районного управління ГУ ДСНС України у Київській області Василь Чех, впродовж минулого тижня  надзвичайники отримали 36 повідомлень про пожежі. Передусім, викликані вони складними погодними умовами, що супроводжуються надмірною спекою та відсутністю опадів, проте не останню роль відіграє і недбалість громадян та нехтування ними елементарними правилами безпечного поводження з вогнем. Викликає тривогу той факт, що із загального числа пожеж 11 сталися у приватних домоволодіннях і причина – підпал стерні.

 

– Вражає таке безпечне ставлення людей не лише до свого майна, а й до свого життя, – зазначила Людмила Мерзлюк, характеризуючи ситуацію. – Невже не зрозуміло, що ось такі способи боротьби із залишками врожаю на городах не лише шкодять верхнім шарам грунту, а й несуть пряму загрозу життю. Саме тому звертаюся до кожного жителя району: перестаньте застосовувати варварські методи прибирання, випалюючи все живе. Дбайте про себе та оточуюче середовище!

 

Не менш тривожною є ситуація і з дотримання правил безпечної поведінки на водоймах. Прикра статистика засвідчує значне зростання загиблих у воді. Впродовж минулого року було зафіксовано 4 летальних випадки внаслідок утоплення. Цьогоріч станом на початок серпня на водоймах вже загинуло 26 жителів Білоцерківського району. Головні причини – купання в недозволених місцях,  відпочинок у стані алкогольного сп’яніння та недотримання елементарних правил особистої безпеки.

Зважаючи на таку ситуацію, керівництво району разом з представниками  ДСНС вкотре  просять жителів Білоцерківщини не нехтувати правилами поводження у воді. У більшості випадків саме це допоможе врятувати життя.

 

Ще одне звернення щодо дотримання елементарних правил безпеки стосується загрози інфікування COVID-19. Зниження рівня захворюваності і послаблення правил карантину призвели до майже повного нехтування ними. Зокрема, за інформацією, озвученою на нараді представником Білоцерківського районного управління поліції ГУ Національної поліції України в Київській області Артуром Мацюченком, масочним режимом нехтують не лише пасажири, а й окремі водії громадського транспорту. Саме тому працівники поліції вимушені були впродовж минулого тижня скласти 12 протоколів та передати їх до суду. Проте, на переконання правоохоронців, не силові методи, а свідоме і бережне ставлення до власного здоров’я і життя мають ключове місце у протидії інфекції. Саме тому значна роль відводиться профілактичним методам, які й надалі продовжують застосовувати працівники поліції у роботі з населенням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень