Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У всіх громадах району діють служби у справах дітей та сім'ї   

Дата: 29.07.2021 09:53
Кількість переглядів: 981

Фото без описуНещодавно працівники служби у справах дітей та сім’ї Білоцерківської райдержадміністрації здійснили передачу справ до Ковалівської сільської територіальної громади.

 

Особові справи на 55 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа; 4 справи на дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах; 71 справа щодо обліку багатодітних сімей перебували під контролем районної служби тимчасово до створення служби у справах дітей у Ковалівській громаді.

 

В умовах децентралізації влади в Україні виконання функцій захисту прав на вищезазначених дітей та сімей були покладені на ліквідовані /реорганізовані Васильківську, Фастівську районні державні адміністрації та передані, на тимчасовий контроль, до Білоцерківської районної державної адміністрації.

 

Наразі служба у справах дітей Ковалівської сільської ради одна з останніх створена у Білоцерківському районі.

 

Сьогодні на території Білоцерківського району функціонують 13 служб у справах дітей та сім`ї при міських, селищних, сільських територіальних громадах, в яких працює 51 фахівець служби які виконують функції захисту прав 78 452 дітей, мешканців району.

 

Для здійснення повноважень, щодо захисту прав дітей, міські, сільські, селищні ради забезпечують:

  • утворення служб у справах дітей;
  • облік дітей та роботу єдиного електронного банку даних про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і сім’ї потенційних усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів;
  • прийом від райдержадміністрацій особових справ дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, які походять з відповідної територіальної громади, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах та проживають (перебувають) на території відповідної територіальної громади.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень