Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На оперативній нараді розглянули проходження вакцинації та стан забезпечення дітей з інвалідністю реабілітаційними послугами

Дата: 27.07.2021 11:11
Кількість переглядів: 526

Фото без описуВ.о. голови Білоцерківської районної державної адміністрації Олександр Горовенко провів оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів адміністрації та установ і організацій району, на якій розглянули ситуацію щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції, проходження кампанії вакцинації населення та стан забезпечення дітей з інвалідністю реабілітаційними послугами.

Передусім представники медичного корпусу району Олександр Лопот та Ірина Духновська і начальник відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації, начальник штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Юрій Клочко доповіли про  рівень поширення коронавірусної інфекції та проходження процесу вакцинації у громадах Білоцерківщини. Як зазначили доповідаючі, впродовж двох останніх місяців зафіксовано найнижчий рівень захворюваності на COVID-19 серед жителів району. Проте занепокоєння викликає висока ймовірність поширення нового, індійського, штаму вірусу, що може призвести до ще більших ускладнень, ніж це було під час попередніх хвиль спалаху інфекції. Саме тому і медики, і представники влади закликають населення активно долучатися до формування загального імунітету шляхом отримання щеплення проти коронавірусної інфекції. Наразі майже у всіх громадах району облаштовано центри масової вакцинації або ж пунтки щеплення, де кожен бажаючий може отримати вакцину CoronaVac, Pfizer та Moderna на вибір.

Ще одним питанням порядку денного наради став розгляд стану забезпечення дітей з інвалідністю реабілітаційними послугами. Як повідомив в.о. начальника управління соціального захисту населення О. Чаюн, наразі в управлінні  перебуває 516 дітей з інвалідністю різних нозологій, які в більшій чи меншій мірі потребують проходження реабілітації. Згідно з кошторисними бюджетними  призначеннями на цей напрямок у 2021 році на рахунок управління виділено кошти в сумі 1 054 662 грн. Середня вартість реабілітаційних послуг залежить від ступеня обмеження життєдіяльності дитини з інвалідністю і складає для І, ІІ ступенів  по 16000 грн., а для ІІІ ступеня - 25000 грн. Реабілітація може проходити як амбулаторно так і стаціонарно.

На сьогодні до управління звернулося 39 батьків дітей з інвалідністю із заявами про намір проходження реабілітації. Вже укладено та зареєстровано в органах казначейства 28 договорів на загальну суму 547466,90 грн. З іншими заявниками узгоджуються дати проведення курсів реабілітації та проводиться технічна робота щодо створення договорів у централізованому банку даних з проблем інвалідності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень