Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Білоцерківщина була гідно представлена на обласному святі з нагоди Дня Хрещення Русі

Дата: 26.07.2021 14:20
Кількість переглядів: 613

Фото без описуМинулими вихідними у селі Копачів Обухівського району на території парку “Київська Русь” відбулося масшабне обласне свято за участю всіх районів Київської області, приурочене 1033-й річниці Дня Хрещення Русі. Білоцерківщина активно долучилася до участі у дійстві, представивши найбільшу локацію.

Відкрив урочисте святкування голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін, який у своєму вітальному слові наголосив на важливій ролі хрещення Русі та зазначив, що ця подія є символом єдності всіх українців і підтвердженням нашої славетної історії. Саме тому надзвичайно важливим було організувати такий масштабний захід з нагоди чергової річниці хрещення, щоб вкотре показати наскільки наша Київщина є гостинною і згуртованою.

У святкуванні взяли участь усі райони області. Вони презентували свої здобутки та культурні надбання, демонструючи туристичний, культурний та економічний потенціалу регіону. Делегація Білоцерківщини на чолі з головою Білоцерківської районної державної адміністрації Людмилою Мерзлюк та головою Білоцерківської районної ради Василем Зеленським була найбільшою та найрізноманітнішою серед семи новоутворених районів Київщини. Громади району активно долучилися до участі у святі, представивши свій економічний потенціал, вироби народних умільців та майстрів декоративно-прикладного мистецтва.

- Білоцерківщина є величною не лише за своєю територією та кількістю жителів, а й за своїм природнім, економічним та соціально-культурним потенціалом, - зазначила голова адміністрації у своєму виступі з головної сцени парку, презентуючи Білоцерківський район. – У нас надзвичайно багато умільців та талановитих особистостей і ми всі щиро вдячні організаторам заходу за надану можливість бути представленими тут.

Всі учасники дійства мали змогу ознайомитися з презентаційними матеріалами громад, переглянути виступи творчих колективів, костюмований парад історичних постатей, які відіграли ключові ролі в історії Київської Русі, турніри кінних лучників і кінних рицарів, кінно-трюкові виступи, взяти участь у давньослов’янських забавах та посмакувати українськими стравами тощо.

Організаторами святкування виступили Київська облдержадміністрація, парк “Київська Русь”, Київський обласний центр народної творчості та Рада національних спільнот Київщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень