Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вакцинація - єдиний метод профілактики

Дата: 23.07.2021 11:13
Кількість переглядів: 1121

Фото без описуНа цьому наголосив під час засідання колегії Білоцерківської районної державної адміністрації один із  найдосвідченіших лікарів Білоцерківщини, директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Маловільшанської сільської ради» Іван Ровенко.

 

Питання протидії поширенню коронавірусної інфекції на території району та організація і проведення кампанії вакцинації включається до порядку денного всіх нарад та засідань, які проводяться під егідою голови Білоцерківської районної державної адміністрації. Є вони ключовими і під час розгляду актуальних питань на засіданнях колегії.

 

Зокрема, на засіданні колегії Білоцерківської районної державної адміністрації, котру 22 липня провела голова адміністрації Людмила Мерзлюк, заслухали звіт начальника відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації Юрія Клочка про стан протидії поширенню коронавірусної інфекції. Фахівець зазначив, що впродовж останніх двох місяців кількість інфікованих на COVID-19 серед жителів Білоцерківщини зійшла, фактично, на мінімум. Натомість зростає чисельність вакцинованих осіб. Цьому сприяє і відкриття нових пунктів щеплення, які тепер є майже у кожній громаді.

 

- Вакцинація - єдиний метод профілактики. Це доведено роками, - зазначив директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Маловільшанської сільської ради» Іван Ровенко, продовжуючи обговорення даного питання. Лікар наголосив, що необхідно спільними зусиллями побороти не лише хворобу, а й помилково сформоване твердження, що, на жаль, цілеспрямовано поширюється нині у нашому суспільстві, про шкідливість вакцини.

 

Іван Ровенко зазначив, що залучення до кампанії вакцинації максимального числа осіб дозволить сформувати у суспільстві загальний імунітет до цього захворювання незалежно від підвиду інфекції.

 

За словами лікаря, наразі у наших пунктах щеплення доступними є кілька видів вакцини проти COVID-19 -  Comirnaty/Pfizer-BioNTech, CoronaVac/Sinovac Biotech, AstraZeneca (Covishield, SKBio) та Moderna. Кожна з цих вакцин ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя.

 

- Держава подбала про кожного з нас, забезпечивши безкоштовними вакцинами. Тепер кожен сам є відповідальним за свою подальшу долю, адже має зробити свідомий вибір: вірити незрозумілим чуткам про шкідливість вакцинації, чи включити розум і здоровий глузд та отримати щеплення, зміцнивши опір організму проти смертоносної інфекції. Можливість вакцинуватися є у кожного. Алгоритм дій дуже простий: звернутися до свого сімейного лікаря або ж у пункти вакцинації, маючи при собі паспорт, - наголосила голова Людмила Мерзлюк під час засідання колегії та наголосила на необхідності проведення роз’яснювальної роботи серед населення району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень