Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Керівництво району закликає бути обережними у поводжені з вогнем та під час відпочинку у воді!

Дата: 15.07.2021 11:22
Кількість переглядів: 613

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела робочу зустріч з очільниками громад району та їх заступниками під час якої обговорили проблемні питання сьогодення.

 

Передусім заслухали представника головного управління ДСНС України у Київській області. Ситуація в районі, на жаль, тяжка.

- З початку року зафіксовано 699 пожеж, з них 406 пожеж екосистеми, 124- у приватному житлі, 44-на автотранспорті, що призвело до загибелі 11 осіб-, проінформував на нараді  Василь Чех заступник начальника РУ ГУ ДСНС України у Київській області.

 

Зважаючи на це, надзвичайник  закликав голів територіальних громад проводити постійно роз’яснювальну роботу з населенням, також розібратися зі стихійними сміттєзвалищами, які не рідко є причинами пожеж. Василь Чех нагадав, що викидання побутових відходів у населених пунктах за межами відведених для цього місцях тягне за собою накладення штрафу в розмірі понад 1360 грн.

 

Також заступник начальника РУ ГУ ДСНС України у Київській області  нагадав очільникам громад про необхідність облаштування водопостачання для пожежних машин та забезпечення під’їзду до водойм. Всім громадам необхідно підписати договори з транспортними службами або сільсько-господарськими господарствами про надання техніки в разі необхідності та налагодити систему сповіщення.

 

Не менш важливим на сьогодні є питання безпечного поводження на воді.

Нажаль, порівняно з минулим роком, смертей на воді вдвічі більше. Представники ДСНС закликають не втрачати обачності під час відпочинку у воді, проводити відповідні  розмови з дітьми, слідкувати за їхньою поведінкою. В Білій Церкві є лише одне санкціоноване місце для купання – центральний пляж.

 

Підсумовуючи отриману інформацію, голова адміністрації звернулася до голів територіальних громад та закликала дослухатися до слів надзвичайників контролювати та володіти інформацією у своїх громадах.

 

Наступна робоча зустріч керівництва району з очільниками громад буде присвячена підговці закладів освіти до нового навчального року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень