Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Силовики району проводять профілактичні заходи з метою уникнення надзвичайних ситуацій

Дата: 08.07.2021 09:57
Кількість переглядів: 717

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела планову нараду з керівниками силових, правоохоронних та контролюючих структур, на якій обговорили оперативну ситуацію в районі.

Перше питання порядку денного стосувалося дотримання правил карантину на території Білоцерківського району.

Як повідомив заступник начальника відділу превенції Білоцерківського районного управління поліції ГУ Національної поліції України в Київській області Сергій Крупський, правоохоронці продовжують проводити на території Білоцерківщини роз’яснювальні роботи щодо необхідності дотримання карантинних норм, оскільки й надалі фіксуються певні порушенння. Так, впродовж останнього тижня поліцією було запротокольовано 25 порушень у різних громадах району (найбільше – у Володарській ОТГ) і стосувалися вони здебільшого недотримання карантинних обмежень у громадському транспорті. 

Значне занепокоєння у правоохоронців та надзвичайників викликає і безпечність громадян у поводженні з вогнем. Погодні умови, на жаль, є сприятливим для швидкого поширення вогню. Особливо це стосується полів, на яких вже достигають урожаї, тому є загроза локального винищення збіжжя. Зважаючи на це працівники Нацполіції і Білоцерківського районного  управління ГУ ДСНС України в Київській області проводять профілактичні заходи як з власниками сільгосппідприємств, так і з їхніми працівниками.

Окрім того, начальник Білоцерківського районного  управління ГУ ДСНС України Олег Масло доповів про готовність надзвичайників разом з поліцією до спільних дій з метою забезпечення безпеки громадян під час проведення масових заходів, зокрема, Днів сіл, селищ та міст, які дозволені в умовах адаптивного карантину, але за дотримання певних правил.

Ще одне питання, на якому акцентували увагу учасники наради, стосувалося необхідності посилення роз’яснювальної роботи серед батьків щодо їхньої відповідальності за недобросовісне виконання своїх обов'язків  по догляду за неповнолітніми. На жаль, впродовж минулого тижня мали місце кілька неприпустимих подій за участі малолітніх. Як зазначив прокурор Білоцерківської окружної прокуратури  Олександр Маційчук,  одна подія кваліфікована як “розбещення неповнолітніх осіб”, інша – ДТП за участі малолітніх. Причина цьому – неналежна увага дорослих.

Голова адміністрації, аналізуючи ситуацію, наголосила на необхідності посилення роз’яснювальної роботи щодо відповідальності батьків за дії та бездіяння під час виконання своїх батьківських обов’язків, про що дала відповідні доручення,  та закликала керівників правоохоронних і силових структур не втрачати пильності під час проведення рейдів населеними пунктами району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень