Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Застереження лікарів: епідемія пішла на спад, проте потрібно не втрачати обачність

Дата: 06.07.2021 16:46
Кількість переглядів: 520

Фото без описуПід час оперативної наради у голови Білоцерківської районної державної адміністрації Людмили Мерзлюк одним із ключових питань порядку денного був розгляд ситуації щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції на території району та проходження вакцинації як дієвого засобу протидії COVID-19.

 

За інформацією, озвученою на нараді начальником відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації, начальником штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Юрієм Клочком, динаміка захворювання на COVID-19 впродовж останнього місяця значно знизилася. У відповідності з даними Київського обласного лабораторного центру,  за попередні дві доби не зафіксованого жодного випадку інфікування коронавірусом серед жителів Білоцерківського району. Всього ж з початку пандемії  COVID-19 підтверджено у 25280 осіб, які мешкають на території Білоцерківщини.

 

Попри позитивну динаміку, медики району у своїх зверненнях закликають не втрачати пильності, суворо дотримуватися карантинних обмежень, які дозволять захиститися від ймовірного інфікування, та дослухатися до рекомендацій фахівців і долучитися до кампанії вакцинації.

 

Як зазначив під час наради директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Маловільшанської сільської ради» Іван Ровенко, всі вакцини проти COVID-19, якими проводиться щеплення, мають відповідну ліцензію Всесвітньої організації охорони здоров’я і є абсолютно безпечними у використанні. Неправдива інформація, яка, здебільшого, поширюється через соцмережі, про шкідливість і недостатню ідентифікованість вакцин не відповідає дійсності.

 

Із 35885 провакцинованих осіб з числа жителів району не зафіксовано жодного випадку, який вимагав би втручання лікарів. Мали місце легкі ускладнення, що зазначені в інструкції до вакцини: тимчасове підвищення температури, ломота у м’язах та суглобах, біль у місці введення ін’єкції. Всі ці симптоми, зазвичай, проходять через 1-3 доби і є типовими для більшості вакцин від інших хвороб.

 

Зважаючи на це та підтвердження фактів стрімкого поширення нового типу коронавірусної інфекції, який вже зафіксовано у сусідніх з нами країнах, лікарі наполегливо рекомендують всім вакцинуватися від COVID-19 і неухильно дотримуватися елементарних правил протиепідемічної безпеки: перебування в масках у громадських місцях та в громадському транспорті, дотримання соціальної дистанції, санітарна обробка рук та уникнення особистісних контактів. Ці елементарні правила допоможуть уникнути інфікування та допоможуть вберегти життя і здоров’я.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень