Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Україні стартував проєкт ПРООН та ЄС «Мери за економічне зростання»

Дата: 06.07.2021 14:39
Кількість переглядів: 446

Українські муніципалітети мають ефективніше сприяти вирішенню соціальних та економічних проблем бізнесу та громадян. Саме цьому присвячено ініціативу «Мери за економічне зростання», яка реалізується у партнерстві ЄС, ПРООН (Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй) та Міністерства розвитку громад та територій.

 

«Наразі існує гостра потреба у довгострокових структурних рішеннях для побудови сталого розвитку міст. Проєкт «Мери за економічне зростання», який буде реалізовано спільно з представниками ЄС та ПРООН, спрямований на досягнення цієї мети. Пріоритети проєкту повністю відповідають пріоритетам державної регіональної політики, яка спрямована на підтримку громад та територій у їхньому економічному розвитку. Зокрема, ініціатива допоможе представникам муніципалітетів більш глибоко підійти до розробки програм місцевого економічного розвитку», — зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря. 

Відтак, представники місцевої влади, які будуть залучені до проєкту, братимуть участь у тренінгах і заходах з обміну знаннями з приводу розробки інноваційних стратегій (у контексті локальних екосистем), під час яких отримають інституційну та методичну підтримку. Своєю чергою, це може істотно підвищити ККД реалізації проєктів, які фінансуються за кошти Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР).

«Місцева влада отримає нові можливості та доступ до фінансування, які допоможуть розв’язати питання швидкого економічного відновлення після кризи – побудувати краще та “зелене” майбутнє з урахуванням гендерних, інклюзивних та інноваційних аспектів у сфері міського планування», — зауважила  Постійна Представниця ПРООН в Україні Дафина Герчева. 

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов наголосив, що прийняття нової редакції закону «Про місцеві державні адміністрації», який готується до другого читання у парламенті, – важливий крок для просування реформи децентралізації.

Довідково. «Мери за економічне зростання» (2021-2024) – це продовження першого етапу відповідного проєкту, який був започаткований за фінансування Європейського Союзу у 2017 році для підтримки мерів та муніципалітетів у країнах Східного партнерства. З 2021 року проєкт реалізується ПРООН. Ініціатива «Мери за економічне зростання» стартує у шести країнах Східного партнерства влітку 2021 року.

За матеріалами Міністерства розвитку громад та територій

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень