Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На засіданні колегії обговорили стан виконання програм, участь у пілотному проекті та хід вакцинації проти коронавірусної хвороби

Дата: 30.06.2021 10:45
Кількість переглядів: 429

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела засідання колегії, на якому розглянули стан реалізації обласних програм на території району, особливості запровадження новацій у діяльності управління соціального захисту населення райдержадміністрації в рамках реалізації Стратегії цифрової трансформації соціальної сфери та проходження етапів кампанії з вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19.

 

Члени колегії заслухали інформацію в.о. начальника відділу житлово-комунального господарства та екології райдержадміністрації Ганни Петрашевської  та начальника управління фінансів райдержадміністрації Світлани Ейсмонт  про внесення змін до переліку об’єктів, які будуть будуватися чи реконструюватися шляхом співфінансування за рахунок обласного і місцевих бюджетів, та стану укладання  договорів  на співфінансування територіальних громад Білоцерківського району з Київською обласною радою.

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олена Карпенко доповіла присутнім на засіданні про включення управління до числа учасників всеукраїнського пілотного проекту, створеного з метою реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 11.11.2020 №1278 «Про запровадження експериментального проекту з реалізації функціоналів першої черги Єдиної інформаційної системи соціальної сфери». Передбачається, що участь у проекті  сприятиме якнайшвидшому забезпеченні процесу цифровізації соціальної сфери,   що призведе до  значного спрощення і скорочення у часі процесу одержання соціальних виплат та послуг для громадян.

Особливу увагу членів колегії викликала інформація щодо стану захворювання населення району на COVID-19  та проходження етапів вакцинації  як дієвого методу боротьби з корон вірусною інфекцією.

За інформацією, озвученою на засіданні директором КНП «Білоцерківська центральна районна лікарня» Маловільшанської сільської ради Олександром Лопотом, у зв’язку зі значним зменшенням рівня захворюваності на COVID-19 та фактичній відсутності осіб, які потребують госпіталізації з ускладненнями, викликаними коронавірусною інфекцією,   медичний заклад з 17 червня 2021 року отримав дозвіл на повернення до загальної практики надання медичних послуг, а за потреби знову почне лікування ковід-хворих. Наразі всіх жителів району, у яких діагностували  COVID-19 і вони  потребують стаціонарного лікування, госпіталізують до   КНП БМР «Білоцерківська міська лікарня №3».

З метою подолання гострої фази пандемії  коронавірусної хвороби і уникнення ускладнень для здоров'я, пов’язаних із інфікуванням COVID-19, жителі Білоцерківського району активно долучаються  до проведення кампанії імунізації населення, яка проводиться шляхом здійснення щеплень. За словами заступника директора КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Маловільшанської сільської ради» Ірини Духновської, працівники центру пройшли відповідні навчання та отримали сертифікати, які дозволяють їм здійснювати вакцинацію населення. Наразі при Центрі працює три пункти щеплень, де щоденно отримують вакцину CoronoVac/Sinovac Biotech ті  жителі району, які зареєструвалися у системі «Дія», у свого сімейного лікаря, або ж за номером  телефону 067-385-57-58. Окрім того, працівники мобільних медичних бригад, у відповідності з Дорожньою картою вакцинації, затвердженою наказом МОЗ України,  здійснюють вакцинацію препаратом  Pfizer-BioNTech освітян району, працівників соціальної сфери, силових структур, органів місцевого самоврядування та виконавчої влади. Зараз розпочалася кампанія імунізації і серед організованих колективів підприємств, що функціонують у Білоцерківському районі.  Також всі бажаючі можуть отримати щеплення у центрі масової вакцинації, який віднедавна запрацював у Білій Церкві.

Голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк після завершення розгляду питань порядку денного підбила підсумки засідання та дала відповідні доручення, покликані у найкоротші терміни вирішити проблемні питання.

Очільник району акцентувала увагу на необхідності посилення роз’яснювальної роботи щодо безпечного поводження з вогнем та дотримання правил поведінки у воді. Окремої уваги, на переконання голови адміністрації, заслуговує організація роботи щодо дотримання протиепідемічної ситуації в районі, контролю за недопущенням  поширення коронавірусної інфекції та здійснення масової вакцинації населення.

- Головний очікуваний результат від вакцинації – це ефективний контроль над пандемією коронавірусної хвороби COVID-19, зниження навантаження на систему охорони здоров’я і створення умов для відновлення економіки, - підкреслила Людмила Мерзлюк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень