Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Щоб канікули були безпечними: правоохоронці та надзвичайники просять батьків контролювати дії дітей

Дата: 16.06.2021 10:53
Кількість переглядів: 804

Голова Білоцерківської районної державної адміністрації провела планову нараду з керівниками силових, правоохоронних та контролюючих структур, на якій обговорили оперативну ситуацію в районі.

 

Перше питання порядку денного наради стосувалося протидії поширенню коронавірусної інфекції та стану дотримання правил карантину.

 

Як повідомив заступник начальника  Білоцерківського районного управлінням поліції ГУ Національної поліції України в Київській області Олексій Ковбасазначне зниження  рівня захворюваності  і перехід  до «зеленої» зони щодо показників захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19 призвели до пом’якшення карантинних обмежень і, відповідно, до зменшення кількості порушень. Відтак, впродовж минулого тижня у районі  було запротокольовано всього 27 порушень, переважна більшість з яких стосувалися недотримання маскового режиму у громадському транспорті. 

 

Щодо криміногенної ситуації, то вона  продовжує бути контрольованою. Проте впродовж тижня зафіксовано кілька резонансних подій, які стосувалися малолітніх. Перша надзвичайна подія сталася в одній із сільських громад району і була кваліфікована як «розбещення неповнолітньої особи». Інша  - алкогольна інтоксикація – також стосувалася неповнолітнього і могла призвести до трагічних наслідків, якби не своєчасне втручання медичних працівників.

 

Зважаючи на це, правоохоронці звертаються до батьків щодо необхідності контролю за поведінкою дітей та місцем і способом проведення їхнього дозвілля та відпочинку.

 

Підтримав звернення колег і начальник Білоцерківського районного  управління ГУ ДСНС України в Київській області Олег Масло, який також наголосив на неприпустимості залишення дітей без догляду та зазначив, що, окрім необережного поводження з вогнем та у воді, загрозу життю неповнолітніх можуть нести незнайомі предмети, приміром, залишки ртуті, які нещодавно були виявлені на території  одного з домоволодінь міста Біла Церква. Якби ця речовина попала в руки дітей до приїзду надзвичайників, то подія мала б трагічні наслідки.

 

Після обговорення питання голова адміністрації дала доручення відповідним службам посилити роз’яснювальну роботу щодо відповідальності батьків за дії та бездіяльність під час виконання своїх обов’язків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень