Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: Вакцинація – вимога сьогодення

Дата: 15.06.2021 14:18
Кількість переглядів: 346

Фото без описуПід час оперативної наради у голови адміністрації серед низки актуальних питань розглянули і стан протидії поширенню коронавірусної інфекції та порядок проведення вакцинації серед мешканців Білоцерківського району.

 

Передусім проаналізували рівень захворюваності на COVID-19. Він найнижчий за весь період пандемії. За даними Київського обласного лабораторного центру за  попередню добу  у Білоцерківському районі не зафіксовано жодного хворого на коронавірусну інфекцію.

 

Лише четверо хворих з діагностованим COVID-19 та супутніми ускладненнями знаходяться на стаціонарному  лікуванні у КНП  «Білоцерківська центральна районна лікарня» Маловільшанської сільської ради. Про це учасників наради проінформував директор установи Олександр Лопот. За його словами, незначна кількість хворих перебуває наразі на лікуванні й в інших спеціалізованих медичних закладах району. Це дає всі підстави стверджувати, що алгоритм лікування коронавірусної інфекції був розроблений правильно. Проте ніхто не виключає нової, можливо, ще жорсткішої хвилі захворювання, тому окрім суворого дотримання елементарних протиепідемічних правил слід звернути особливу увагу на щеплення від COVID-19.

 

Про хід кампанії з імунізації проти коронавірусної інфекції у Білоцерківському районі доповіла  заступник директора КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Маловільшанської сільської ради» Ірина Духновська, яка зазначила що впродовж минулого тижня працівниками мобільних бригад було проведено вакцинацію 876 освітян району. Також у стаціонарному пункті щеплення, який було створено  при  Центрі первинної медико-санітарної допомоги,  вакцину CoronoVac/Sinovac Biotech щоденно могли отримати ті жителі району, які зареєструвалися у системі «Дія», у свого сімейного лікаря, або ж за номером  телефону 067-385-57-58, який віднедавна функціонує при Центрі.

 

Ще більше тисячі осіб отримали щеплення від COVID-19 впродовж 12 і 13  червня у центрі масової вакцинації, який запрацював минулими вихідними у Білій Церкві.

 

-  Вакцинація – вимога сьогодення, - наголосила голова адміністрації, аналізуючи роботу центру масової вакцинації. – І чим більше людей підтримає кампанію з імунізації проти коронавірусної інфекції, тим швидше і з меншими втратами ми здолаємо COVID-19. Відрадно, що значна кількість жителів району розуміє це і долучається до процесу вакцинації. Завдяки тому, що у Білій Церкві запрацював центр масової вакцинації, наразі, фактично, у кожного є можливість зробити щеплення.  Тому звертаюся до всіх жителів району: подбайте про себе та своїх рідних, не вірте чуткам, що поширюються «жовтою» пресою та соцмережами про шкідливість вакцинації. Створюймо спільний імунітет проти коронавірусу! Це дасть нам змогу у подальшому витрачати час і сили на розвиток, а не боротьбу з хворобою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень