Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Кожній дитині – родину!

Дата: 11.06.2021 12:39
Кількість переглядів: 457

Фото без описуРозвиток сімейних форм виховання, влаштування дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу є одним із основних напрямків роботи служби у справах дітей та сім'ї райдержадміністрації в рамках реалізації положень Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей у 2017 – 2026 роках.

8 та 10  червня 2021 року працівниками служби у справах дітей та сім'ї Білоцерківської райдержадміністрації були проведені зустрічі з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, які наразі є вихованцями КЗ КОР «Володарської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату ІІ-ІІІ ступенів–центр реабілітації», Київського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Сезенків», КЗ КОР «Спеціалізований обласний будинок дитини м. Боярка».

Зустрічі були організовані і проведені з метою знайомства  та встановлення контакту дітей-вихованців закладів інституційного догляду з прийомними батьками прийомних сімей та батьками–вихователями дитячих будинків сімейного типу.

Сьогодні під опікою служби у справах дітей та сімї райдержадміністрації перебувають 9 прийомних сімей та 4 дитячі будинки сімейного типу, в яких виховується 40 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Наразі можливе довлаштування дітей, які перебувають в закладах інституційного догляду за дітьми, до двох  ДБСТ та двох прийомних сімей.

Як зазначила начальник служби у справах дітей та сім'ї Білоцерківської райдержадміністрації Оксана Михайлюк, фахівці служби приділяють значну увагу цій формі роботи, оскільки перші враження від знайомства дітей з батьками-вихователями та встановлення контакту відіграють ключову роль  у подальшому успішному проживанні дітей у родинах, а в даний час у Білоцерківському районі потребують влаштування до сімейних форм виховання майже 60 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень