Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На нараді з головами громад обговорили майбутнє закладів освіти району

Дата: 10.06.2021 09:44
Кількість переглядів: 551

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела робочу зустріч з очільниками громад району та їх заступниками з питань перспектив розвитку закладів освітньої та соціокультурної сфери. Участь у нараді взяли депутати та керівництво районної ради.

Голова адміністрації, на початку зустрічі окреслила головні проблеми, які непокоять і керівництво району, і лідерів громад та стали приводом для зібрання. Вони стосуються подальшої роботи  закладів культосвітньої та соціальної  сфери, які, згідно з чинним законодавством, в результаті реформи децентралізації  були передані ОТГ.

Потому слово було надане начальнику Білоцерківського районного  управління ГУ ДСНС України в Київській області Олег Масло, який звернувся до очільників громад, передусім, щодо необхідності облаштування у кожному населеному пункті  спеціальних  резервуарів чи водойм, які забезпечать зовнішнє протипожежне водопостачання. Окрім того необхідно усунути недоліки, які значно ускладнюють роботу пожежників, зокрема, це невідповідність або ж відсутність планів населених пунктів, схем розташування вулиць, їхніх назв та номерів будинків.  

Олег Масло  також детально зупинився на вимогах щодо забезпечення  протипожежної безпеки у закладах освіти, культури та соціальної сфери. Як наголосив керівник служби, заклади освіти, які не будуть дотримуватися цих вимог, нестимуть не лише відповідальність у виглядів штрафів, а й можуть не отримати дозвіл на надання освітніх послуг у новому навчальному році.

Ця тема викликала значну дискусію серед представників громад, які наголосили, що підтримують важливість протипожежних правил і необхідність їх дотримання, проте окремі заходи, що відповідають сьогоднішнім вимогам пожежників, вимагають корінну реконструкцію будівель, що зводилися за старими нормами. Відтак мільйони гривень буде витрачено не на розвиток та благоустрій населених пунктів, а на виконання приписів. Окрім того, наразі розпочинається процес оптимізації закладів освіти. І, на жаль, вже мають місце факти, коли окремі школи та дитячі садочки, в яких минулого чи позаминулого року було проведено капітальні ремонти з реконструкції дахів, обробки протипожежними засобами стін та перекриттів приміщень, заміни вікон і дверей тощо тепер, фактично, не мають перспективи подальшого функціонування. Тому голови громад, звертаючись до начальника Білоцерківського районного  управління ГУ ДСНС України в Київській області, запропонували виважено і послідовно підходити до важливості  критеріїв визначення протипожежної безпеки у закладах освіти, культури та соціальної сфери та наголосили, що вони повністю підтримують безумовність виконання  і дотримання головних протипожежних  правил. 

Окрему увагу учасників зустрічі заслужила тема оптимізації мережі закладів освіти району. Людмила Мерзлюк заслухала інформацію кожного представника громади та зазначила, що керівництво району розуміє безперспективність існування закладів, де, наприклад, на 10 учнів утримується 15 вчителів, проте наголосила  на обов’язковості  забезпечення всіх учасників освітнього процесу рівними можливостями отримати якісну освіту і перспективами забезпечення роботою. 

Також голова адміністрації зупинилася на темі проходження зовнішнього незалежного оцінювання та дала доручення провести рейтинг результатів оцінювання якості знань учнів усіх закладів освіти району.

До порядку денного робочої зустрічі було внесено кілька питань, проте під час більш як двогодинної роботи вдалося  розглянути лише ті, які, переважно, стосувалися освітньої галузі. Тому керівник району запропонувала провести наступну планову зустріч, на якій буде обговорено проблеми діяльності закладів соціальної сфери та вирішення питань, які стосуються сфери діяльності управління соціального захисту населення райдержадміністрації. 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень