Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На засіданні комісії розглянули питання забезпечення житлом учасників бойових дій

Дата: 09.06.2021 11:58
Кількість переглядів: 664

Фото без описуЗгідно з чинним законодавством певна категорія громадян має право на першочергове забезпечення житлом. Зокрема, це стосується осіб з інвалідністю, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та тих, які брали участь у  бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей.

 

При Білоцерківській районній державній адміністрації діють комісії, які за поданням відповідних служб, що діють у громадах, на своїх засіданнях вивчають наявні  документи  і приймають колегіальне  рішення щодо задоволення або ж відхилення клопотання осіб про виділення державних коштів на придбання житла.

 

На черговому засіданні комісії щодо розгляду заяв членів сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли та осіб з інвалідністю про надання грошової компенсації на придбання житла відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19.10.2016 року №719 "Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей" було розглянуто справу особи з інвалідністю внаслідок війни І групи однієї з громад району та  погоджено розмір грошової компенсації заявнику на придбання житла.

 

Окрім того, члени комісії переглянули 52 справи, позитивне рішення по яких було прийняте раніше, але у зв'язку зі зміною показників опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України,  відповідно до наказу Міністерства  розвитку громад та територій України від 20.05.2021 р. № 119, необхідно було затвердити перерахунок раніше призначеного розміру грошової компенсації особам з інвалідністю внаслідок війни та  сім'ям загиблих (померлих) ветеранів війни.

 

За результатами засідання було погоджено та розраховано грошові компенсації всім заявникам вказаних категорій, сформовано потребу у коштах та подано до департаменту соціального захисту населення Київської облдержадміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень