Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулися  зустрічі з прийомними батьками та   батьками-вихователями, які проживають у громадах Білоцерківського району

Дата: 28.05.2021 11:18
Кількість переглядів: 548

Фото без описуУ Білоцерківській районній державній адміністрації відбулися робочі зустрічі начальника служби у справах дітей та сімї Оксани Михайлюк з прийомними батьками прийомних сімей та батьками-вихователями дитячих будинків сімейного типу, які проживають на території сільських, селищних громад Білоцерківського району.

 

Під час зустрічей було обговорено обов’язки батьків,  стан справ у родинах та шляхи вирішення можливих проблемних питань. Також між Білоцерківською райдержадміністрацією та прийомними батьками, батьками-вихователями були укладені договори щодо продовження функціонування прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу на території укрупненого Білоцерківського району.

Наразі на території Білоцерківщини діють 4 дитячі будинки сімейного типу – Карпенків та Елбакян з Ставищенської територіальної громади, Багатих з Рокитнянської ТГ, Усових з Фурсівської ТГ, в яких проживає 25 вихованців.

Також 16 дітей, які потрапили у складну життєву ситуацію, виховуються  у 9 прийомних сім’ях - Куделів, Михальченків, Петренко-Хохич з Рокитнянської ТГ, Голодняк з Володарської ТГ, Кошових з Фурсівської ТГ, Пірожкової з Маловільшанської ТГ, Дубовиків з Гребінківської ТГ, Журбів та Зелінських з Ковалівської ТГ.

Оксана Михайлюк роз’яснила прийомним батькам та батькам-вихователям  основні завдання служби у справах дітей та сім’ї Білоцерківської райдержадміністрації щодо забезпечення реалізації державної політики у сфері соціального захисту дітей та сім’ї, до функціональних обов’язків якої входить створення, ліквідація та за безпечення функціонування дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування до цих родин, координаційна діяльність селищних та сільських територіальних громад щодо підтримки та надання соціальних послуг ДБСТ і ПС.

Також начальник служби у справах дітей та сімї РДА під час зустрічей з батьками наголосила, що за місцем їхнього проживання за рішеннями органів опіки та піклування сільських, селищних територіальних громад за кожним ДБСТ, ПС закріплений соціальний фахівець для здійснення соціального супроводження сім'ї та надання послуг спрямованих на створення належних умов функціонування прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу.

Представник райдержадміністрації побажала прийомним батькам та батькам-вихователям  успіхів у нелегкій справі виховання дітей та висловила сподівання, що й надалі між фахівцями служби та родинами існуватимуть порозуміння і партнерські відносини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень