Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Більше 20 об’єктів інфраструктури Білоцерківського району включено до державних та обласних програм

Дата: 27.05.2021 15:55
Кількість переглядів: 501

Про це сьогодні на засіданні колегії Білоцерківської районної державної адміністрації, яке провела очільник району Людмила Мерзлюк, доповів начальний відділу житлово-комунального господарства та екології райдержадміністрації  Михайло Пасєка.

 

Зокрема, в рамках реалізації програми Президента України «Велике будівництво» заплановано проведення  реконструкції нежитлового приміщення під адміністративну будівлю з розміщенням центру надання адміністративних та соціальних послуг (в форматі «Прозорий офіс») у Білоцерківській міській територіальній громаді та  стадіону комунального закладу Київської обласної ради "Білоцерківська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів" у місті Біла Церква Київської області, а також капітальний ремонт стадіону «Колос» імені Почесного працівника фізичної культури та спорту України Л.Х. Шварцбурга в місті Сквира Київської області. Передбачено, що фінансування робіт буде здійснюватися за кошти Державного фонду регіонального розвитку шляхом співфінансування з місцевих бюджетів.

 

Окрім того, заплановано втілення програми “Велика реставрація”, яка була започаткована в рамках програми “Велике будівництво”, конкурсним відбором було визначено 109 об’єктів, що мають велику історичну та культурну цінність і  підлягатимуть відновленню.  У загальному переліку, на 63-й позиції, зазначена програма відродження дендропарку “Олександрія”, розташованого у місті Біла Церква. Реалізація проєкту розрахована на 2021-2023 роки.

Також значна кількість об’єктів інфраструктури, розташованих в межах громад, що входять у Білоцерківський район, включена до обласних програм, серед яких Програма будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів інфраструктури Київської області на 2021 рік, Програма розвитку автомобільних доріг у Київській області на 2020-2022 роки, Програма «Питна вода Київщини на 2017-2021 роки», Програма охорони довкілля та раціонального використання природних ресурсів Київської області на 2019-2022 роки та  Програма енергозбереження (підвищення енергоефективності) Київської області на 2021 рік.

 

– Включення усіх цих об’єктів до державних та обласних програм - це велика перемога і, передусім, колишніх райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування попередніх скликань, які проробили колосальну роботу, щоб досягти такого результату. Адже кожен об’єкт потребує кардинального капіталовкладення і громадам самотужки буде складно це зробити  – наголосила голова адміністрації. – Проте проведення більшості робіт можливе лише за умови співфінансування. Держава своє рішення прийняла, вона заявила про свою готовність виділити кошти. Тепер черга за громадами, які шляхом прийняття відповідних рішень на сесіях рад мають також затвердити виділення обумовлених фінансів. Такими є умови, і їх необхідно дотримуватися, оскільки партнерство влади і громади повинне бути обопільним.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень