Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: Кількість інфікованих зменшилася, проте обачність втрачати не варто

Дата: 25.05.2021 08:53
Кількість переглядів: 367

Під час оперативної наради у голови Білоцерківської районної державної адміністрації було заслухано інформацію про здійснення заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19  у Білоцерківському районі та стану проходження етапів кампанії з вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19.

 

Як повідомив начальник відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації, начальник штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Юрій Клочко, станом на 24 травня зафіксоване значне зниження кількості інфікованих з підтвердженим COVID-19. Зокрема, за даними Київського обласного лабораторного центру, за попередню  добу коронавірусну інфекцію підтвердили лише у 15 жителів Білоцерківського району.

 

Зменшилося навантаження і на медичні заклади району, які були перепрофільовані під ковід-госпіталі. Так, за інформацією, наданою директором КНП «Білоцерківська центральна районна лікарня» Маловільшанської сільської ради Олександром Лопотом, наразі на лікуванні в закладі перебуває 78 пацієнтів з підозрою на COVID-19, з них лише у 30 підтверджений діагноз. Зменшення кількості інфікованих загалом, і тих, хто потребує стаціонарного лікування зокрема, дозволяє на сучасному етапі закрити одне з відділень, яке надавало допомогу хворим на коронавірусну інфекцію, а у  випадку нагальної потреби лікарня впродовж доби зможе відновити його  роботу.

 

Зменшення чисельності інфікованих підтверджують і сімейні лікарі. Про це під час наради доповіла заступник директора КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Маловільшанської сільської ради» Ірина Духновська та наголосила на тому, що покращення ситуації є одним із результатів проведеної вакцинації населення. Наразі на Київщині вже  завершився третій етап вакцинації проти коронавірусної інфекції і Білоцерківщина, як і вся область, очікує на чергову поставку вакцини.

 

– Вакцинація – здавна відомий шлях боротьби з різними інфекціями, – зазначила голова адміністрації, підбиваючи підсумки розгляду питання. – На нинішньому етапі хвороба, дійсно, відступила, дозволивши нам пом’якшити карантинні обмеження. Кількість інфікованих зменшилася, проте обачність втрачати не варто. COVID-19 – занадто підступний вірус, тому обов'язково потрібно дотримуватися рекомендацій фахівців щодо проведення щеплення та суворого дотримання протиепідемічних заходів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень