Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: Вітаю всіх зі святом! Пам’ятайте, що вишиванка – це генетичний код нації

Дата: 20.05.2021 11:06
Кількість переглядів: 522

Фото без описуУ кожної нації є свої етнічні особливості, які виділяють її з-поміж інших. У культурі українського народу чільне місце  займає вишиванка,  яка  віддавна вважається оберегом, передається від покоління до покоління і є справжнім витвором народного мистецтва.

 

З метою збереження  споконвічної народної традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу,  15 років тому було започатковано міжнародне свято -  Всесвітній день вишиванки, яке об’єднує українців усього світу.

 

Вже традиційно,  третього четверга травня, в знак підтримки ключової ідеї свята - збереження українських цінностей та їх популяризації – українці з гордістю  одягають свої вишиванки, йдучи на роботу чи навчання, відвідуючи громадські місця чи найрідніших людей.

 

Фото без опису

 

Котрий рік поспіль доєднуються до цієї традиції і працівники Білоцерківської районної державної адміністрації, одягаючи у свято вишиваний одяг. 

 

 

 

 

 

 

Окрім того, вже традиційно, у День вишиванки, колективи адміністрації та районної ради покладають квітиФото без опису до підніжжя пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку як ідейному натхненнику і генію українського народу, який зробив неоціненний вклад у духовну скарбницю людства.

 

 

 

 

 

 

 

- Це прекрасне свято, яке спонукає не лише підтримувати, а  й розвивати наші споконвічні національні традиції, - зазначає голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк, вітаючи і своїх колег, і всіх жителів Білоцерківщини з Днем вишиванки. -  Я пишаюся тим, що українка і з радістю підтримую славні традиції, які дозволяють розвивати нашу культуру і зміцнювати нашу національну самоповагу. Користуючись нагодою, щиро вітаю всіх зі святом! Нехай піднесений настрій додає всім сил і наснаги ще з більшою віддачею виконувати свої обов’язки! Нехай славні українські традиції єднають усіх нас у спільному прагненні розвивати рідний край. І пам’ятайте, що вишиванка – це генетичний код нації, який ми повинні оберігати і бережно передавати наступним поколінням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень