Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: Епідситуація стабілізується, проте потрібно тримати руку на пульсі

Дата: 17.05.2021 14:35
Кількість переглядів: 360

Фото без описуПід час оперативної наради у голови Білоцерківської районної державної адміністрації з керівниками структурних підрозділів та очільниками територіальних органів центральних органів виконавчої влади було обговорено стан реалізації заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVІD-19 у Білоцерківському районі.

 

Як зазначив начальник відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації, начальник штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Юрій Клочко, наразі спостерігається тенденція до зниження рівня кількості інфікованих на коронавірусну інфекцію як в країні загалом, так і у Білоцерківському районі зокрема. Зменшилося й число госпіталізованих. Рівень завантаженості медичних закладів району, які спеціалізуються на лікуванні осіб з підозрою на COVІD-19, становить 50-60 відсотків.

 

За словами директора КНП «Білоцерківська центральна районна лікарня» МВСР Олександра Лопота, на сьогодні на лікуванні в закладі перебуває 83 пацієнти. У 44 з них підтверджено COVІD-19 і всі вони потребують кисневої дотації. У решти хворих діагноз уточнюється, проте вони мають ускладнення, які є типовими для коронавірусної інфекції. Загалом із жовтня 2020 року у Білоцерківській центральній районній лікарні було проліковано 1653 пацієнти, переважна більшість з яких була на кисневій підтримці. Відрадно зазначити, що за весь період діяльності ковід-госпіталя перебоїв з подачею кисню не було.

 

Зменшення кількості звернень хворих з підозрою на COVІD-19 і, відповідно, кількості проведених ПЛР-тестів зафіксовано і у КНП «Цетр первинної медико-санітарної допомоги Маловільшанської сільської ради». Про це повідомила під час наради заступник директора Ірина Духновська. Натомість зросла кількість бажаючих на проведення щеплення від коронавірусу.

 

- Доведено, що вакцинація — це дійсно єдиний ефективний спосіб захистувід коронавірусної хвороби, - зазначила голова адміністрації Людмила Мерзлюк. -  І хоча в Білоцерківському районі епідситуація поступово стабілізується, проте потрібно тримати руку на пульсі, щоб захистити себе у майбутньому, оскільки вірус змінюється і людство, на жаль,  не захищене від можливого  наступу хвороби.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень