Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ніколи знову!

Дата: 07.05.2021 16:16
Кількість переглядів: 577

Фото без опису8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення, а 9 Травня – 76-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

З нагоди цих визначних дат у всіх громадах Білоцерківського району заплановані мітинги, церемонії покладання квітів, тематичні виставки, зустрічі з ветеранами тощо.

Працівники Білоцерківської районної державної адміністрації та Білоцерківської районної ради на чолі з керівниками району – заступником голови адміністрації Володимиром Толочком та заступниками голови районної ради Анатолієм Чичикалом і Володимиром Федорчуком провели церемонію покладання квітів до пам’ятника полеглим героям у роки Другої світової війни, що встановлений у с. Блощинці Білоцерківського району.

– Ніколи знову! Ніколи не повинна повторитися війна світового масштабу, яка забрала життя мільйонів людей, – зазначив заступник голови райдержадміністрації Володимир Толочко, звертаючись до учасників церемонії. – Ця війна залишила трагічний слід у кожній українській родині. Кожен клаптик української землі политий кров’ю героїв, які захищали її від ворога. Торкнула вона своїм чорним крилом і кожну домівку на Білоцерківщині. Сумна статистика свідчить, що на фронтах Другої світової війни загинули десятки тисяч жителів Білоцерківського району і майже стільки ж наших земляків було вивезено на примусові роботи до Третього рейху.

Минуло 76 років, але ми пам’ятаємо про ці трагічні події. Ми пам’ятаємо, що маємо завдячувати нашим мужнім захисникам за право на майбутнє, за право на життя.

Шановні ветерани! Прийміть слова синівської вдячності і низький уклін за ваш героїчним подвиг, за звільнення української землі і всього світу від нацизму! Міцного здоров’я вам на довгі роки! Вічна пам'ять тим, хто не дожив до сьогоднішнього дня…

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та поклали квіти до підніжжя пам’ятника захисникам.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень