Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На оздоровлення жителів Білоцерківщини, які постраждали від Чорнобильської катастрофи, виділено майже 6 мільйонів гривень

Дата: 26.04.2021 15:32
Кількість переглядів: 588

Про це сьогодні, 26 квітня,  на оперативній онлайн-нараді у голови Білоцерківської районної державної адміністрації доповіла виконуюча обов’язки начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олена Карпенко.

 

Як зазначила очільник управління,  у системі заходів, спрямованих на збереження і відновлення здоров’я постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, одним з важливіших було і залишається санаторно-курортне лікування та оздоровлення.

Згідно з чинним законодавством, санаторно-курортному лікуванню підлягають особи, віднесені до постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії 1,  та діти з інвалідністю, хвороба  яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи.  

Відповідно до Постанови КМУ від 19.04.2021 № 368 «Про встановлення розміру грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку у 2021 році» вартість путівки на 18 днів становить 8262 гривні.            

Загалом на оздоровчі заходи   Міністерством соціальної політики України  на 2021 рік було доведено кошторисні призначення фінансування майже 100% від потреби громадян, які проживають у Білоцерківському районі і мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи,  на загальну суму  5 млн  908 тис. грн.  У тому числі  для жителів  Рокитнянської ОТГ  (142 особи)  на суму 1 млн 181 тис. грн,  Тетіївської ОТГ (47 осіб) на суму 388 тис. грн, Сквирської ОТГ (88 осіб) на суму 727 тис. грн, Таращанської ОТГ (167 осіб) на суму 1 млн  379 тис. грн,  Ставищенської ОТГ (95 осіб) на суму 785 тис. грн,   Володарської ОТГ (34 особи) на суму  281 тис. грн.   

Протягом 2020  року оздоровлення осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, проводилося в санаторно-курортних закладах України, а саме: в санаторіях «Поляна», «Шаян», «Сонячне Закарпаття», «Карпати» (Закарпатська область), «Дніпро-Бескид», «Кристал», «Алмаз» (м. Трускавець), «Орізонт» та санаторій ім. Сергія Лазо (м. Одеса).

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень