Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення голови Білоцерківської районної державної адміністрації з нагоди 35-х роковин Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2021 08:12
Кількість переглядів: 558

Шановні жителі Білоцерківського району!

Сьогодні у нас з вами сумний день. 35 років тому відбулася страшна аварія на Чорнобильській атомній електростанції, що стала символом найбільшої в історії людства техногенної катастрофи.

Для кожного з нас це стало справжнім болем та уроком, який ми не можемо, не маємо права забути ніколи. Трагічна дата 26 квітня 1986 року навічно викарбувана в історії людства.  Аварія на ЧАЕС забрала життя і здоров’я тисяч наших співвітчизників, спричинила тяжкі екологічні наслідки, відізвалася болем та стражданнями у багатьох родинах.

 

Минуло 35 років, проте час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й героїчні дії, імена мужніх людей, які виявили жертовність, високий патріотизм і ціною власного життя та здоров’я зупинили ядерну катастрофу.

Серед ліквідаторів наслідків катастрофи було багато мешканців нашого району. Не шкодуючи себе, ризикуючи власним життям, вони захистили світ від радіаційного лиха. Багато з учасників ліквідації, на жаль, уже відійшли у вічність. Світла пам’ять усім, хто загинув, приборкуючи атом, хто через хвороби, спричинені радіацією, не дожив до сьогоднішнього дня.

 

Сили і міцного здоров’я на довгі роки тим ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які сьогодні живуть серед нас!

 

Від імені районної державної адміністрації, від імені жителів усього Білоцерківського району висловлюю вам, шановні, щиру вдячність за ваші мужність, героїзм і відвагу. Нехай ваше життя буде довгим, без негараздів і хвороб! 

 

Нехай ніколи не повториться подібна трагедія, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і безпеку.

 

З повагою голова Білоцерківської районної державної адміністрації

Людмила Мерзлюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень