Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На пенсіонерів чекають зміни

Дата: 20.04.2021 15:22
Кількість переглядів: 610

Пенсійний Фонд України повідомляє, що на пенсіонерів чекають зміни. Зокрема, запроваджується отримання пенсій та грошових допомог через поточні рахунки в банках.

Ідеться про те, що Кабінет Міністрів України підтримав пропозицію Міністерства соціальної політики про переведення на обслуговування в банки пенсіонерів, які отримують пенсії через Укрпошту.

З 1 вересня 2021 року, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2021 № 277 «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України», пенсії більшості пенсіонерів будуть нараховуватися на рахунки в банки, окрім:

– осіб з інвалідністю першої групи;

– осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду;

– пенсіонерів категорії “80+”;

– одержувачів державної соціальної допомоги (особи, які не мають права на пенсію, та громадяни, які отримують допомогу з догляду).

Особи з вищезазначених категорій отримуватимуть пенсії та грошову допомогу за власним вибором: або через установу, відібрану на конкурсі, або через обраний самостійно банк з числа уповноважених.

Постановою запроваджується конкурсний механізм відбору надавачів послуг з виплати та доставки пенсій, грошової допомоги за місцем проживання одержувачів.

Ця постанова набрала чинності з 01.04.2021.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень