Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Спалювання сухої рослинності та сміття становить загрозу для здоров'я та карається законом!

Дата: 14.04.2021 16:22
Кількість переглядів: 444

Фото без описуБілоцерківське міськрайонне управління Держпродспоживслужби в Київській області нагадує, що спалювання сухої рослинності та сміття на подвір'ях є надзвичайно шкідливим для здоров'я людей та екологічного стану у населених пунктах.

Відкрите спалювання вивільняє у навколишнє середовище маленькі часточки твердих згорілих речовин, в яких містяться отруйні подразнюючі речовини та канцерогенні компоненти.

На присадибних ділянках рослини нерідко окропляють пестицидами, які також вивільняються у повітря при згорянні рослинності.

Ці забруднення впливають на органи дихання, сприяючи виникненню респіраторних захворювань, катарів верхніх дихальних шляхів, ларингіту, ларинготрахеїту, фарингіту, бронхіту, пневмонії.

Крім того, виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки, зростає загроза лісових пожеж і загоряння житлових будинків, погіршується видимість на дорогах, збільшується кількість ДТП.

Дихати димом з дня на день мало кому приємно, тому єдиний вихід – не палити суху рослинність і сміття та підвищувати свідомість населення щодо шкідливості диму. Кожен з нас має законне право на безпечне для життя і здоров'я навколишнє середовище, що гарантує стаття 50 Конституції України.

Будьте свідомими громадянами - дбайте про довкілля та своє здоров'я!

Білоцерківське міськрайонне управління Головного управління

Держпродспоживслужби в Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень