Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До уваги бджолярів!

Дата: 12.04.2021 15:37
Кількість переглядів: 858

Фото без описуЗатверджено новий порядок реєстрації пасік та Інструкції з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин

Інформуємо, що  Наказом Міністерства розвитку економіки,  торгівлі та сільського господарства України від 19.02.2021 року № 338, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 04.03.2021 року за № 280/35902 «Про деякі питання у сфері бджільництва», затверджено новий Порядок реєстрації пасіки, а також Порядок видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки, Інструкцію з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин та План породного районування бджіл. Детально з текстом наказу та додатками  можна ознайомитися за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0280-21#Text

Одночасно звертаємо увагу на те, що відповідно до вищезазначеного наказу втратив чинність наказ Міністерства аграрної політики України, Української академії аграрних наук від 20.09.2000 року № 184/82  «Про затвердження нормативно-правових актів з питань розвитку бджільництва», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 23 жовтня 2000 року за № 736/4957.

Також, відповідно до п.2 нового Порядку реєстрації пасіки, пасіка підлягає реєстрації за місцем проживання фізичної особи або за місцезнаходженням юридичної особи, яка займається бджільництвом в органах місцевого самоврядування. Наголошуємо, що згідно п. 3 реєстрація пасіки здійснюється виключно після видачі ветеринарно-санітарного паспорту пасіки територіальним органом Держпродспоживслужби України.

Відповідно до п.7 даного Порядку у разі припинення діяльності пасіки, її власник протягом 10 календарних днів письмово інформує про це орган місцевого самоврядування, де зареєстровано пасіку.

Відповідно до п.8 Порядку у випадку перевезення (кочівлі) пасіки  на адміністративну територію іншого органу місцевого самоврядування її власник інформує про це вказані органи самоврядування засобами електронного зв’язку або в письмовій формі не пізніше, ніж за 2 календарних дні до перевезення (кочівлі) пасіки на їх територію у порядку, визначеному пунктом 8 даного Порядку. 

Білоцерківське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень