Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пожежі тривають. Люди не одумуються…

Дата: 12.04.2021 15:06
Кількість переглядів: 453

Фото без описуБездумність і навмисна шкода. Саме так можна оцінити дії людей, які впродовж останнього тижня влаштували 25 пожеж у екосистемах Білоцерківщини.

Ці страхітливі цифри навів під час  наради у голови Білоцерківської районної державної адміністрації з керівниками правоохоронних, силових та контролюючих структур заступник начальника Білоцерківського районного відділу  ГУ ДСНС України в Київській області Василь Чех.

Надзвичайник зазначив, що всього за тиждень у Білоцерківському районі було зафіксовано 28 пожеж. Три з них – у житлових будинках і спричинені вони були або проблемами з пічним опаленням, або з електричним обладнанням та приладами. Всі решта – спеціальні підпали сміття, трави, очерету та іншого сухостою.
Такі дії наносять непоправну шкоду навколишньому середовищу. В першу чергу, при спаленні сухостою, люди знищують не тільки сміттєві залишки, але і своє здоров’я, а також завдають значної шкоди довкіллю!

Потрібно пам’ятати, що із сухою травою та опалим листям, як правило горить і безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосфери. Так, під час процесу горіння рослинних залишків виділяються мікрочастинки диму до складу яких входять пил, окиси азоту, важкі метали та низка канцерогенних сполук.
Пластик та поліетилен при згоранні виділяє до 70 різноманітних хімічних сполук в повітря, більшість з яких отруйні для людини.

Тому, випалювання, яке порушує стан навколишнього природного середовища завдає непоправної шкоди здоров’ю населення та винищує зелені насадження.

Найболючышим є той факт, що при пожежі в зелених насадженнях гине безліч тварин, птахів та комах, які не здатні самостійно врятуватись. Хтось з них згорає, а хтось задихається від їдкого диму.

Зважаючи на це, керівництво району та працівники Білоцерківського районного відділу  ГУ ДСНС України в Київській області вкотре закликають всіх охочих до підпалу сміття, трави й інших сухостоїв одуматися й перестати знищувати природу!

У випадку випадкового виникнення пожежі або ж виявлення таких фактів надзвичайники просять не зволікати і одразу телефонувати до служби порятунку за номером «101»! 

Будьте відповідальними та не нехтуйте правилами безпеки! Бережіть навколишнє середовище!
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень