Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: Посилені карантинні заходи продовжено, але прикро що не всі розуміють серйозність ситуації

Дата: 12.04.2021 11:52
Кількість переглядів: 573

Фото без опису12 квітня голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела нараду з керівниками правоохоронних, силових та контролюючих структур, на якій розглянули оперативну ситуацію в районі.

Ключовим питанням порядку денного було обговорення стану дотримання карантинних обмежень.

Начальник відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації, начальник штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Юрій Клочко ознайомив  присутніх з протоколом позачергового засідання Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 9 квітня поточного року, згідно з яким посилені карантинні заходи в області продовжено до 23 квітня, та проінформував про стан захворюваності у громадах району і завантаженість медичних закладів. Загалом ситуація залишається напруженою. Попри те, що  в окремих громадах дещо знизилася кількість інфікованих на COVID-19, загалом по району спостерігається подальше зростання кількості хворих, що зобов’язує кожного з нас з усією відповідальністю поставитися до суворого дотримання карантинних вимог.

Прикро, але на Білоцерківщині і надалі не зменшується кількість випадків ігнорування правил карантину. За інформацією, яку привів під час наради начальник Білоцерківського районного управління поліції ГУ Національної поліції України в Київській області Михайло Пелех, впродовж останнього тижня було зафіксовано 94 факти порушення карантинних обмежень. Майже в усіх громадах району. Зокрема ,  34 – у Білоцерківській, 26 – Тетіївській, 9 – у Сквирській, 6 – в Таращанській, по 5 – у Володарській, Рокитнянській та Ставищанській, 4 – в Узинській. На всіх порушників складено відповідні адмінпротоколи та передано справи до суду.

Окрім поліцейський патрулів дотримання протиепідемічних заходів на території району перевіряють спеціальні мобільні бригади, до складу яких входять правоохоронці, представники муніципальної варти та Білоцерківського міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби в Київській області. Їхні дії спрямовані на перевірку дотримання карантинних вимог суб’єктами господарювання (особливо у сфері розваг та громадського харчування)  у вечірній та нічний час. Здійснюються відповідні рейди і у місцях масового відпочинку. На жаль, перевірки, а їх впродовж тижня було 252, довели прикрі факти свідомого ігнорування окремими громадянами та представниками бізнесу карантинних обмежень. Було зафіксовано 124 порушення, про що складено відповідні протоколи.

– Посилені карантинні заходи продовжено, оскільки ситуація складна, але прикро що це  не всі розуміють, – зазначила голова адміністрації, реагуючи на кричущі факти порушень правил карантину. – Саме через таких порушників зростає кількість хворих і не пом’якшуються протиепідемічні  заходи. Допоки ігнорування загально прийнятими правилами і вимогами перемагатиме свідомий та виважений підхід до ситуації, нам буде складно перемогти інфекцію. Лише спільні дії здатні призвести до очікуваних результатів. Тому вкотре звертаюся до всіх жителів Білоцерківщини: мобілізуймося всі разом у протидії інфекції. Ліпше всім разом перетерпіти невеликий проміжок часу і вийти переможцями, ніж і надалі втрачати рідних і друзів через страшну хворобу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень