Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Очільник району: ситуація з COVID-19 залишається вкрай складною

Дата: 05.04.2021 14:29
Кількість переглядів: 750

Фото без описуКлючовим питанням оперативної онлайн-наради у голови Білоцерківської районної державної адміністрації  Людмили Мерзлюк з керівниками структурних підрозділів адміністрації та очільниками медичних закладів, як і в попередні тижні, стало обговорення ситуації щодо здійснення заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19  у Білоцерківському районі та стану проходження кампанії з вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19.

За інформацією начальника відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації, начальника штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Юрія Клочка  й надалі спостерігається зростання чисельності інфікованих серед жителів району.  За результатами  обласного лабораторного центру за минулу добу, 4 квітня, нові випадки COVID-19 зареєстрували у 118 жителів Білоцерківського району. З них у м. Біла Церква – 36 (з них 2 дітей), м. Узин – 2, с. Городище – 1, с. Макіївка – 1, с. Мала Вільшанка – 1, с. Озерна – 2, с. Пилипча – 1, с. Поправка – 1, с. Тарасівка – 1, с. Чмирівка – 1, с. Шкарівка – 3, смт Гребінки – 6, с. Вільшанська Новоселиця – 1, с. Ковалівка – 1, с. Лосятин – 1, с. Мар’янівка – 1, с. Пологи – 2, с. Пшеничне – 1, с. Саливонки – 5, с. Завадівка – 6, с. Логвин – 4, м. Сквира – 18, с. Безпечна – 2 (з них 1 дитина), с. Рибчинці – 1, с. Селезенівка – 3, с. Токарівка – 1, смт Ставище – 3, с. Василиха – 2, с. Розкішна – 3, с. Сухий Яр – 1, с. Ясенівка – 1, м. Тетіїв – 1, с. Високе – 1, с. Голодьки – 1, с. Денихівка – 1, с. Дібрівка – 1.

 У кожній громаді кількість інфікованих відрізняється, саме тому на позачерговому засіданні Київської обласної комісії з питань ТЕБ і НС   2 квітня   було прийняте рішення про коригування ситуації на місцях. Особливо щодо організації руху громадського транспорту та освітнього процесу.

Наразі різкого спалаху захворюваності серед освітян, школярів та відвідувачів дошкільних закладів району не спостерігається. Натомість працівники закладів освіти активно залучаються до процесу вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19.  Про це під час наради доповіла заступник  директора КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Маловільшанської сільської ради» Ірина Духновська.  Всі етапи щеплення відбуваються у відповідності із графіком.  В рамках підготовки до наступних етапів вакцинації працівники амбулаторій району проходять відповідні навчання. Сімейні лікарі формують списки бажаючих отримати вакцину. Першочергово - серед жителів старшого віку.

На важливості вакцинації наголосив під час наради  і Олександр Лопот, директор КНП «Білоцерківська центральна районна лікарня» Маловільшанської сільської ради, яка з жовтня 2020 року надає допомогу у лікуванні хворим з  COVID-19.  Всього за півроку у районній лікарні було проліковано 1371 коронавірусного хворого. Прикро, але переважна більшість з них надходила до медзакладу у вкрай важкому стані. Це ускладнювало процес лікування. Наразі в стаціонарі перебуває 137 хворих. 92 з них – на кисневій підтримці. Лікарня, як  і решта ковід-госпіталей Білої Церкви, переповнена, тому і медичні працівники, і керівництво району вкотре звертається до жителів району з проханням перестати випробовувати долю і серйозно віднестися до питання дотримання протиепідемічних заходів.

- Ситуація з COVID-19 залишається вкрай складною, - так охарактеризувала перебіг подій голова адміністрації Людмила Мерзлюк. – Фактично вже закінчуються місця для хворих на коронавірусну інфекцію у лікарнях району. Прикро, що через чиюсь недбалість та легковажність  страждають інші. Можливо комусь пощастить не захворіти, хтось  перенесе  COVID-19 у більш легкій формі, але ж не потрібно втрачати елементарну людяність і подумати про те, що ваше нехтування правилами безпеки може вкоротити комусь життя. Тому вкотре звертаюся до всіх жителів Білоцерківського району: проявіть відповідальність, дотримуйтеся вимог карантину!  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень