Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: Влаштування пожеж у період епідемій - злочин

Дата: 03.04.2021 11:37
Кількість переглядів: 703

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела позачергове розширене засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. До участі у роботі комісії були запрошені очільники громад та представники прокуратури, правоохоронних органів, лісового господарства, регіонального офісу водних ресурсів р. Рось та громадських організацій.

Терміновість скликання засідання була викликана ускладенням ситуації із загрозами виникнення пожеж в екосистемах Білоцерківського району.

-    Влаштування пожеж у період епідемії, коли щоденно сотні, тисячі життів людей знаходяться на межі, коли кожна краплина повітря може стати рятівною, - це злочин. І питання не лише у традиційних весняних прибираннях, які супроводжуються спалюванням сміття, - наголосила голова адміністрації, характеризуючи ситуацію в районі. -  Прикро, але мають місце спеціальні підпали сухої трави, очерету, іншого сухостою. Тому принципова позиція кожної свідомої людини повинна бути однаковою – ми маємо всі разом активізуватися в боротьбі із цими негативними суспільними явищами. Кожен палій повинен відповідати за свої дії перед законом.

Однозначну позицію керівництва району підтримали у своїх виступах і заступник начальника Білоцерківського районного відділу ГУ ДСНС України у Київській області Василь Чех, заступник керівника громадської організації «Мисливці та рибалки» Олег Бойко, начальник Білоцерківського міськрайонного  управління ГУ МВС України в Київській області Михайло Пелех, інші учасники засідання.

За результатами роботи комісії було прийнято рішення про запровадження низки заходів щодо запобігання та протидії пожежам у природних екосистемах, на звалищах твердих побутових відходів Білоцерківського району в 2021 році, які, зокрема, передбачають:
-    організацію та проведення прибирання територій населених пунктів від сухостою, трави, листя;
-    активізацію профілактичної роботи щодо виконання власниками земельних ділянок та водних об'єктів, які межують з лісовими насадженнями, комплексу протипожежних заходів з недопущення пожеж в екосистемах, встановлення контролю щодо недопущення несанкціонованого спалювання трави в екосистемах району;
-    здійснення посиленого моніторингу пожежної обстановки у природних екосистемах та оперативне реагування на всі випадки загорянь на початковому етапі їх виникнення;
-    встановлення контролю за виконанням комплексу заходів із зниження пожежної небезпеки та попередження загорянь на полігонах твердих побутових відходів;
-    укладання відповідних договорів з підприємствами щодо виділення автомобільної техніки для підвозу та перекачування води, а також необхідної землерийної техніки для гасіння пожеж в природних екосистемах;
-    організація оперативного інформування підрозділів ДСНС про пожежі і загоряння у природних екосистемах та у разі необхідності своєчасне залучення лісокористувачів, служб цивільного захисту, власників земельних ділянок, волонтерів та місцевого населення.

У разі виявлення фактів підпалів трав'яного настилу та твердих побутових відходів звертатись до підрозділів Національної поліції щодо проведення розслідувань за такими фактами згідно вимог чинного законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень