Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк:  Жодна дитина не повинна залишитися поза увагою

Дата: 01.04.2021 16:26
Кількість переглядів: 1460

Під час оперативної онлайн-наради у голови Білоцерківської районної державної адміністрації з керівниками структурних підрозділів щодо аналізу поточної ситуації в районі було заслухано інформацію про стан утворення та функціонування у громадах району органів, які відповідають за забезпечення та захист прав дітей.

Як доповіла начальник служби у справа дітей та сім’ї райдержадміністрації Оксана Михайлюк, в умовах адміністративно – територіальної реформи на районні державні адміністрації покладені функції органу опіки та піклування у сфері захисту прав дитини, зокрема - усиновлення, створення прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу та влаштування до них дітей, які проживають на території селищних, сільських територіальних громад району, а також координація діяльності  територіальних громад району стосовно захисту прав дітей. Для виконання цих завдань при службі створено два відділи: відділ усиновлення та сімейних форм виховання і відділ сімейної політики та соціальної підтримки дітей та сім'ї. Всі решта функцій покладено безпосередньо на відповідні органи, які мають бути утворені при громадах. 

Наразі у Білоцерківському районі майже у всіх територіальних громадах створені служби у справах дітей та сім’ї. Виникли певні питання із своєчасністю утворення відповідного органу  в одній із громад, проте наразі це питання перебуває на контролі в області.

- Жодна дитина не повинна залишитися поза увагою. Це принципове питання, - наголосила голова адміністрації, підсумовуючи обговорення інформації начальника служби у справа дітей та сім’ї райдержадміністрації. – Тому ми й надалі контролюватимемо стан дотримання прав захисту дітей у всьому районі. При райдержадміністрації  також працюватиме і комісія з питань захисту прав дитини.   Є всі підстави сподіватися, що в подальшому повноцінна робота налагодиться у всіх громадах.

Довідково: всього, за офіційними даними, на кінець березня у Білоцерківському районі зареєстровано 77 882 осіб дитячого населення, з них сільського – 20750 осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень