Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вакцинація від коронавірусу в районі проводиться у встановлені терміни

Дата: 30.03.2021 16:19
Кількість переглядів: 1651

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк тримає на постійному контролі питання протидії поширенню коронавірусної інфекції  та впровадження етапів кампанії з вакцинації проти COVID-19  у Білоцерківському районі.

Розглядалися вони і під час оперативної онлайн-наради з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації та очільниками провідних медичних закладів району, які відповідають за надання медичної допомоги хворим на COVID-19 та проводять відповідну профілактичну роботу.

Директор Комунального некомерційного підприємства «Білоцерківська центральна районна лікарня» Маловільшанської сільської ради Олександр Лопот ознайомив присутніх на нараді зі станом справ у медичному закладі, який з 14 жовтня 2020 року був перепрофільований на ковід-госпіталь. За словами лікаря ситуація є складною, але контрольованою. Заповнюваність лікарні становить 100%. Дві третини хворих потребують кисневої підтримки. В середньому медичний заклад на рятування хворих за добу витрачає близько 500 літрів кисню. За станом на сьогодні киснем і всім необхідним для надання медичної допомоги лікарня забезпечена.  Потреба в додаткових кисневих точках виникає в інших медичних закладах району, які терміново перепрофільовуються для лікування хворих на COVID-19.

Заступник директора Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Маловільшанської сільської ради» Ірина Духновська доповіла про ситуацію з вакцинацією проти коронавірусної інфекції. Загалом щеплення проводяться у відповідності з встановленими етапами та термінами. Під час першого етапу вакцинували медичних працівників, які мають безпосередній контакт з інфікованими. Окрім того до вакцинації залучалися медичні працівники первинної ланки, освітяни та працівники соціальної сфери, які також перебувають у групі ризику, оскільки знаходяться у постійному контакті з потенційними носіями коронавірусної інфекції.

Загалом у березні щеплення проводилося тричі. 4 і 9 березня вакцинування проводила мобільна бригада з вакцинації ЦПМСД №1 м. Біла Церква. Було вакциновано 130 осіб. З 22 березня розпочав роботу стаціонарний пункт щеплень на базі Центральної амбулаторії загальної практики сімейної медицини КНП «ЦПМСД Маловільшанської сільської  ради». Станом на сьогодні у стаціонарному пункті вакциновано ще 130 осіб з числа жителів району.

Нагадаємо, що записатися до списку очікування на вакцинацію людям із пріоритетних груп можна за допомогою застосунку чи порталу Дія або через контакт-центр МОЗ 0 800 60 20 19. Люди старші за 80 років вже можуть записатися на вакцинацію через сімейних лікарів.

Достовірну інформацію про вакцинацію проти COVID-19 отримуйте на сайті vaccination.covid19.gov.ua та за номером контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень