Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Патрулі поліції контролюватимуть виконання обмежувальних протиепідемічних заходів

Дата: 29.03.2021 11:15
Кількість переглядів: 1079

Фото без описуНа виконання протоколів позачергових засідань обласної і районної комісій ТЕБ та НС Білоцерківському районному управлінню поліції ГУ НП України в Київській області та Білоцерківському міськрайонному управлінню ГУ Держпродспоживслужби в  Київській області доручено забезпечити контроль за виконанням обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для «червоного» рівня епідемічної  небезпеки.

Про це повідомив під час наради у голови Білоцерківської районної державної адміністрації з керівниками силових, правоохоронних та контролюючих структур начальник відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації, начальник штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Юрій Клочко.

За словами фахівця, ситуація в районі доволі напружена. Значно зросла чисельність хворих на коронавірусну інфекцію. На жаль, збільшується і чисельність летальних випадків. Всі медичні заклади, які розташовані у місті Біла Церква і спрямовані на лікування хворих з підозрою на COVID-19 та наслідками інфікування коронавірусною інфекцією, переповнені. Переважна більшість із госпіталізованих – кисневозалежні. Медичні заклади киснем забезпечені, проте ліжкомісця відсутні, тому відбувається екстренне перепрофілювання медичних закладів на ковід-госпіталі  у колишніх районних центрах південної частини Київщини.

- Керівництво області тримає ситуацію під контролем, - зазначила голова адміністрації Людмила Мерзлюк. – Проте все залежить не лише від влади. Значною мірою населення саме спровокувало такий спалах захворювання. На жаль, нехтування елементарними правилами безпеки та недотримання карантинних обмежень призвели до швидкого поширення інфекції. Тому знову і знову звертаюся до кожного жителя району: бережіться коронавірусу! Це не видумка, а реальна і підступна хвороба, яка вражає і дорослих, і дітей. Потенціал і лікарень, і медичних працівників не безмежний, тому заради майбутнього обмежте своє сьогодення! Обмежте контактування. Дотримуйтеся елементарних правил безпеки. Це не складно. Значно складніше потім буде врятувати ваше життя!!!

На необхідності суворого дотримання карантинних обмежень, встановлених для «червоного» рівня епідемічної  небезпеки наголосив і начальник Білоцерківського районного управління поліції ГУ Національної поліції України в Київській області Михайло Пелех. За словами керівника поліції району, поліцейські патрулі здійснюють рейди перевірки не лише торгівельних закладів, громадського транспорту, а й громадських місць на питання дотримання громадянами правил карантину. Згідно з чинним законодавством, за недотримання масочного режиму поліція має право складати адмінпротоколи та передавати їх до суду. З початку року вже складено більше півтори тисячі протоколів. Проте не це є ключовим фактором у боротьбі з COVID-19.  І правоохоронці, і керівництво району та області, і медичні працівники, які з останніх сил борються за життя кожного хворого, сподіваються, передусім, на розум та свідомість кожного жителя Білоцерківщини.

З протоколами позачергового засідання обласної і районної комісій ТЕБ та НС можна ознайомитися, перейшовши за посиланням 1 та посиланням 2.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень