Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: Посилення карантинних заходів – сувора необхідність сьогодення

Дата: 22.03.2021 11:39
Кількість переглядів: 840

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела робочу нараду з керівниками правоохоронних, контролюючих та силових структур, на якій обговорили поточну ситуацію в районі та  стан дотримання карантинних обмежень.

Голова адміністрації розпочала нараду з доведення інформації щодо рішення Київської обласної комісії з питань ТЕБ та НС про посилення карантинних заходів в області та рівня захворюваності серед жителів району.

- Рішенням Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на території Київської області з 21 березня введено посилені карантинні обмеження. До цього всім  потрібно поставитися з повним розумінням і дотримуватися встановлених вимог, - наголосила голова адміністрації. - Посилення карантинних заходів – сувора необхідність сьогодення, оскільки, як показує статистика, кількість інфікованих на COVID-19  стрімко зростає. До прикладу, за інформацією, наданою КНП «Білоцерківська районна лікарня» МСР, яка спеціалізується на лікуванні осіб з підозрою на коронавірусну інфекцію, наразі в стаціонарі перебуває 127 хворих. І 79 з них - на кисневій підтримці. Тобто лікарня заповнена вщерть і хворі надходять у досить важкому стані. За свідченням лікарів, вірус мутує, тому вже непоодинокі випадки повторного інфікування. Все це вимагає від кожного з нас повної відповідальності за свої дії і за дії членів наших родин. Саме тому не стомлююся звертатися з проханням до кожного жителя району: будьте соціально відповідальними, суворо дотримуйтеся правил карантину!

На прикрій практиці недотримання правил карантину акцентував увагу і начальник Білоцерківського районного управління поліції ГУ Національної поліції України в Київській області Михайло Пелех. Зазначивши, що, на жаль, люди, відчувши перші подихи весни, почали якось легковажніше ставитися до дотримання карантинних обмежень. Поширеним стало ігнорування елементарними правилами безпеки. Як результат, за минулий тиждень працівниками поліції під час відповідних рейдів було складено 65 адмінпротоколів про порушення правил карантину. Всі вони передані до суду. Проте, як зазначив очільник поліції району, не правоохоронців повинні боятися громадяни, а вірусу, яких поширюється завдяки їхній легковажності і несе загрозу не лише порушникам карантину, а й всім оточуючим. Допоки кожен із нас цього не усвідомить, побороти COVID-19  буде складно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень