Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: ситуація з COVID-19 ускладнюється. Вкотре закликаю: будьте обачними!

Дата: 16.03.2021 12:52
Кількість переглядів: 1220

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації провела оперативну нараду за участю керівників структурних підрозділів райдержадміністрації та очільників медичних закладів.

Під час наради заслухали інформацію Олександра Лопота - керівника Білоцерківської центральної районної лікарні, яка з жовтня минулого року була перепрофільована під ковід-госпіталь, про стан захворювання населення на  COVID-19. За словами лікаря, ситуація впродовж останніх двох тижнів значно погіршилася.

Станом на 15 березня заповнюваність медичних закладів міста Біла Церква, які надають медичну допомогу хворим на коронавірусну інфекцію, становить близько 98%. На стаціонарному лікуванні у Білоцерківській центральній районній лікарні перебуває 110 осіб, з них кількість підтверджених на COVID-19   – 67, решта – з підозрою.  Переважна більшість хворих – кисневозалежні, які потрапляють до медичного закладу зі значними ускладненнями.

Причин такої ситуації, на думку фахівців, є кілька: і поширення нових мутацій коронавірусу, і сезонне ослаблення імунної системи у громадян, проте найголовніша – нехтування елементарними правилами безпеки. Прикро, але значна частина населення не дотримується карантинних обмежень, помилково вважаючи, що їм інфікування COVID-19 зовсім не загрожує.

- Ми не маємо права бути такими безпечними, - наголосила голова адміністрації, звертаючись і до учасників наради, і до всіх жителів Білоцерківського району. - Ситуація з COVID-19 ускладнюється. Вкотре закликаю: будьте обачними! Навіть якщо у вас не буде явних ознак інфікування, ви можете стати переносником інфекції і заразити нею членів вашої родини, коллег, які мають слабшу імунну систему і можуть зі значно гіршими наслідками перенести хворобу! Вже доведено, що COVID-19 мутує, він змінюється, вражаючи людей не лише старшого, а й молодшого покоління. Тому майбутнє кожної людини, у прямому змісті цього слова, знаходиться в її руках.

Заступник директора Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Маловільшанської сільської ради» Ірина Духновська проінформувала, що за період пандемії мобільними бригадами, сформованими при Центрі, було взято у громадян з підозрою на COVID-19 більше 8200 ПЛР-тестів.

Наразі розпочався перший етап кампанії вакцинації проти коронавірусної інфекції. Станом на 15 березня було провакциновано 130 осіб з числа медичних працівників та працівників закладів освіти. Всі бажаючі можуть записатися на вакцинацію через портал чи мобільний застосунок «Дія» або ж через національний контакт-центр МОЗ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень