Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Василь Володін презентував публічний звіт роботи Київської ОДА за 2020 рік

Дата: 15.03.2021 11:07
Кількість переглядів: 671

 

Фото без описуГолова ОДА Василь Володін презентував результати роботи команди Київської облдержадміністрації в 2020 році. Публічний звіт став однією з ключових тем засідання колегії ОДА.

 

«Символічно склалось так, що саме 12 березня минулого року я почав виконувати обов’язки голови Київської облдержадміністрації. За цей час ми з колегами встигли зробити чимало. Так, перед нами було багато викликів. Проте нам вдалося налагодити продуктивну діяльність навіть в умовах епідемії коронавірусу. Тож Київщина продовжує лідирувати серед інших регіонів у Всеукраїнських рейтингах за багатьма напрямками», – зазначив Василь Володін.

 

Зокрема він уточнив, що область займає перше місце за обсягом введеного в експлуатацію житла, третє – за розміром середньомісячної заробітної плати, четверте – за обсягом капітальних інвестицій та рівнем зайнятості населення, а також п’яте – за обсягом прямих іноземних інвестицій.

 

Одне з ключових питань публічного звіту Василя Володіна стосувалось питання виконання обласного бюджету Київської області в минулому році. Було фактично профінансовано 31 обласну цільову програму на загальну суму 1 млрд 434,6 млн грн.

 

Найбільші обсяги фінансування були спрямовані на такі сфери:

- будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів капітальної сфери та доріг – 398,7 млн грн;

- охорона здоров’я – 356,6 млн грн;

- реалізація заходів з енергоефективності – 139 млн грн.

 

Окремо Василь Володін зупинився на заходах з протидії поширенню коронавірусу на Київщині: «На загальну суму 128,8 млн грн для госпітальних баз регіону ми закупили апарати штучної вентиляції легень середнього класу, рентгенівські пересувні діагностичні комплекси, а також інше обладнання та лікарські засоби».

 

Окрім цього, в області працювали й над оновленням матеріально-технічної бази опорних лікарень. Зокрема за кошти субвенції з державного бюджету для закладів охорони здоров’я Київщини закупили нові системи ультразвукової діагностики на суму 20,9 млн грн, а також рентгенівські діагностичні системи на суму 48,3 млн грн.

 

«У минулому році значна увага приділялася розвитку та продовженню реформування системи освіти й наданню якісних освітніх послуг. Так, Київська область є лідером в Україні за кількістю додатково створених місць для дітей у закладах дошкільної освіти. За рік таких створили 2845. І це враховуючи, що 2020 був не простим роком боротьби з пандемією коронавірусу», – зазначив голова облдержадміністрації.

 

Також він додав, що в області функціонує 57 опорних закладів середньої освіти, із яких дев’ять почали працювати в 2020 році. Продовжили і оновлення шкільного автобусного автопарку. Закупили 39 шкільних автобусів, і таким чином змогли покращити умови підвезення для понад тисячі учнів. У результаті в області до закладів освіти підвозять 100% дітей, які цього потребують.

 

Ще одне питання публічного звіту стосувалось забезпечення соціальним захистом вразливих верств населення. «Продовжуємо надавати підтримку учасникам АТО та членам їх сімей. Наприклад, у минулому році 1480 жителів нашої області отримали грошову допомогу на суму 35,6 млн грн. А 64 учасника бойових дій – грошові компенсації на придбання житла на суму 57,5 млн грн», – зазначив Василь Володін.

 

Окрім цього, він повідомив про результати реалізації програми «Велике будівництво» на території Київщини. За рік у регіоні завершили будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт 18 об’єктів соціальної інфраструктури. Йдеться про сім шкіл, шість садочків і п’ять спортивних об’єктів. Крім цього, в області капітально відремонтували сім приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров’я. Паралельно тривали роботи й з розвитку дорожньої інфраструктури. Відтак в області побудували понад 150 км доріг.

 

Окремо Василь Володін зупинився на темі залучення інвестицій: «Це вкрай актуальне питання, тож ми активно працюємо над тим, щоб створити в області всі умови для успішної реалізації інвестпроєктів. Зокрема це стосується і створення індустріальних парків. Наприклад, у минулому році зареєстрували індустріальні парки «Місто Скла» у Березані та «ПАТОН» на території Глевахівської селищної ради Фастівського району».

 

Насамкінець, голова Київської ОДА Василь Володін резюмував: «Роботи за рік провели чимало. Маємо багато здобутків, проте, звісно, залишилось багато питань, над якими ще потрібно посилено працювати. Впевнений, що в 2021 році робота команди облдержадміністрації буде такою ж згуртованою і ми продовжимо разом з обласною радою та органами місцевого самоврядування ефективно працювати задля добробуту Київщини та її жителів».

 

Повідомляє пресслужба Київської ОДА

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень