Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В пріоритеті - захист житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Дата: 11.03.2021 14:26
Кількість переглядів: 704

Фото без описуЯк відомо, однією із найактуальніших проблем сьогодення є забезпечення громадян України житлом. Існує безліч причин, які призводять до погіршення житлової політики в країні в цілому та породжують нескінченні черги осіб, які потребують поліпшення житлових умов. Водночас, особливе занепокоєння викликають випадки коли під загрозою залишитися на вулиці опиняється одна із найбільш вразливих категорій осіб, таких як діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

І саме держава, як головний гарант забезпечення прав, має проявляти турботу про таких дітей як у сфері захисту житлових прав цієї категорії осіб, так і у інших сферах, необхідних для їх повноцінного життя та розвитку.

На виконання цього завдання у службі у справах дітей та сім'ї Білоцерківської райдержадміністрації створений житловий реєстр дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Станом на початок поточного року на обліку в реєстрі перебуває 138 дітей, з них забезпечені житлом на праві власності 10 осіб, на праві користування – 121 дитина; не забезпечені житлом 7 дітей, але всі вони взяті на квартирний облік рішенням виконавчих комітетів місцевих рад.

Відповідно до районної програми «Назустріч дітям» рішенням 30 сесії 7 скликання Білоцерківської районної ради від 22 березня 2019 року з районного бюджету було виділено 500 тис. грн та придбано будинок у с. Озерна для особи з числа дітей, позбавлених батьківського піклування - Павлу Навроцькому.

Також, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 р № 877 ( зі змінами) та затвердженого Порядку надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, для 2 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування було виділено 733 708 грн.  За ці кошти у грудні 2019 року придбано однокімнатну квартиру в м. Біла Церква для жителя с. Матюші, 1998 р.н.,  а у червні 2020 року придбано однокімнатну квартиру в м. Узин для вихованця дитячого будинку сімейного типу родини Тарнопольської Н.В.,  2001 р.н.

У зв'язку із наданням субвенції загального фонду державного бюджету на придбання соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа у 2020 році у Білоцерківському районі визначено 7 дітей для придбання житла.

Розпорядженням голови райдержадміністрації затверджено потребу щодо призначення грошової компенсації на придбання житла на загальну суму 2 808 631 грн. Відповідні документи передані до служби у справах дітей та сім'ї Київської обласної державної адміністрації, яка формує загальний обласний квартоблік.

З метою попередження незаконного відчуження житла та майна, яке належить дітям органом опіки та піклування розглянуто 85 заяв та звернень громадян, що стосується житлових та майнових прав дітей. Всі дозволи надавалися за рішеннями комісії з питань захисту прав дитини при районній державній адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень