Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Білоцерківщині підтримують розвиток сімейних форм виховання дітей

Дата: 03.03.2021 14:24
Кількість переглядів: 804

Фото без описуПід час засідання колегії Білоцерківської районної державної адміністрації було заслухано звіт про виконання районної комплексної Програми підтримки сім'ї та забезпечення прав дітей «Назустріч дітям» за 2018-2020 роки.

 

Начальник служби у справах дітей та сім'ї  райдержадміністрації Оксана Михайлюк, звітуючи із вказаного питання наголосила, що програму було затверджено  21.12.2017 року рішенням XVІІ сесії Білоцерківської районної ради VІІ скликання з метою вдосконалення системи підтримки сім'ї, забезпечення конституційних прав і законних інтересів дітей, оздоровлення та відпочинку дітей, попередження насильства в сім'ї, підвищення рівня ефективної діяльності суб’єктів соціальної роботи у Білоцерківському районі.

 

Впродовж трьох років фахівці служби працювали над реалізацією цієї Програми. Один із основних акцентів було зроблено на розвиток сімейних форм виховання дітей.

 

За даними служби, станом на 01 січня 2021 року у адміністративних межах колишнього Білоцерківського району на первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування перебувало 138 дітей: з них 55 дітей-сиріт та 83 дітей, позбавлених батьківського піклування.  Наразі 99 %  з числа дітей цієї категорії виховуються в сімейних формах виховання, зокрема:

- 118 перебувають під опікою/піклуванням у родичів;

- 18 виховуються в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях;

- 2 дітей перебуває в державних закладах (у  Білоцерківському дитячому будинку-інтернаті через стан  здоров'я  та в Білоцерківському ПТУ ім. П.Р. Поповича  з метою здобуття професійної освіти).

 

Протягом 2018-2020 років 51 дитині розпорядженням голови райдержадміністрації встановлено статус дитини–сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування. З них 50 дітей було влаштовано до сімейних форм виховання, а один, як зазначалося вище, до Білоцерківського ПТУ.

 

Станом на 1 січня 2021 року в районі функціонувало 3 дитячі будинки сімейного типу, в тому числі 1 ДБСТ внутрішньо переміщених з тимчасово окупованої території та 5 прийомних сімей, в яких виховується 29 дітей.

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.03.2017 №148 «Деякі питання здійснення патронату над дитиною» в Білоцерківському районі було запроваджено нову сімейну форму виховання – послуга з патронату над дитиною. В м. Узин функціонує патронатна родина Гурських, на тимчасове виховання до яких влаштовано протягом 2018-2020 років 9 дітей із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

 

 Жодна дитина не повинна залишитися поза увагою. Особисто відвідала всі будинки сімейного типу, які функціонували в межах колишнього Білоцерківського району, зазначила голова адміністрації Людмила Мерзлюк, підсумовуючи розгляд питання розвитку сімейних форм виховання дітей.Відрадно зазначити, що всі діти, які перебувають на вихованні у ДБСТ, знову знайшли свою родину. І так має бути й надалі. Вже в межах оновленого, великого району. І це важливе завдання не лише для служби у справах дітей та сім'ї  райдержадміністрації, а й для очільників новоутворених громад.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень