Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася чергова сесія Білоцерківської районної ради

Дата: 26.02.2021 15:55
Кількість переглядів: 1246

Фото без опису26 лютого відбулася чергова,  п'ята, cесія Білоцерківської районної ради восьмого скликання. До порядку денного було внесено більше 20 питань.

Участь у сесійному засіданні взяли участь голова Білоцерківської райдержадміністрації Людмила Мерзлюк та керівники структурних підрозділів адміністрації.

Першочергово депутати заслухали звіти  про виконання районних бюджетів Білоцерківського, Володарського, Ставищенського та Рокитнянського районів за 2020 рік. Звіти усіх районів, окрім Білоцерківського, депутати затвердили.

До порядку денного сесійного засідання  було внесено і розгляд питання «Про внесення змін до рішення районної ради від 14.01.2021 №023-02-УІІІ «Про районний бюджет Білоцерківського району на 2021рік». Прийняття зазначених змін дозволило  б вирішити наболілі питання з передачі залишків коштів освітньої субвенції та іншої субвенції з місцевого бюджету по загальному фонду та спеціальному фонду, що утворилися станом на 01 січня 2021 року, територіальним громадам району.

Пропоновані зміни стосувалися й збільшення видатків управлінню соціального захисту населення  на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян на залізничному транспорті та надання пільг окремим категоріям громадян з оплати послуг звязку.

Проте депутати утрималися від прийняття рішення з цього питання, що, окрім вже озвучених проблем, не дозволить ще й надати дотацію Маловільшанській ОТГ на вивільнення працівників територіального центру надання соціальних послуг та Білоцерківського районного будинку дитячої та юнацької творчості.

Саме через відсутність консенсусу серед депутатів Білоцерківської районної ради не було прийнято і частину рішень, які стосувалися передачі окремих  основних засобів, нематеріальних активів та майна із спільної комунальної власності територіальних громад Білоцерківського району до комунальної власності територіальних громад.

- Прикро, що немає єдності у сесійній залі, – зазначила голова райдержадміністрації, підбиваючи підсумки засідання. – Попри наші неодноразові звернення та виступи на засіданнях постійних депутатських комісій, ситуація з місця не зрушується. А від цього блокування рішень залежать долі сотень людей. Проте ми не втрачаємо надії, що наступна сесія районної ради носитиме більш позитивний характер і всі наболілі питання вдасться нарешиті вирішити.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень