Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Етапи вакцинації від COVID-19

Дата: 25.02.2021 15:28
Кількість переглядів: 912

Фото без описуЗгідно з офіційною інформацією, розміщеною на сайті https://vaccination.covid19.gov.ua/, визначено основні етапи проведення вакцинації від COVID-19.

1 ЕТАП охопить близько 367 тисяч людей.

Буде проводитися вакцинація людей із надвисоким ризиком інфікування та тяжкого перебігу коронавірусної хвороби COVID-19, а також тих, чия робота критично важлива в умовах пандемії. Зокрема вакцину отримають медичні працівники та персонал закладів охорони здоров’я, де надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19. Також будуть вакциновані мешканці інтернатів, будинків догляду за літніми людьми та персонал цих закладів; учасники Операції об'єднаних сил на Сході України.

На першому етапі вакцинацію будуть проводити мобільні бригади з імунізації.

2 ЕТАП охопить близько 3 мільйонів людей.

Буде проводитися вакцинація літніх людей від 80 років, медичних працівників та персоналу, які працюють у закладах охорони здоров’я, що надають медичну допомогу хворим, включно з закладами інших міністерств і відомств. Також вакцину отримають працівники соціальної сфери, зокрема соціальні працівники.

На другому етапі можна буде вакцинуватися через мережу первинної медичної допомоги та мобільних бригад з імунізації.

3 ЕТАП охопить близько 7 мільйонів людей.

Буде проводитися вакцинація людей із високим ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби COVID-19: літніх людей віком від 65 до 79 років, учителів та інших працівників сфери освіти. Також заплановано вакцинацію тих, хто підтримує безпеку та життєдіяльність держави, наприклад, працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Національної поліції України, військовослужбовців Збройних сил України тощо.

На третьому етапі можна буде вакцинуватися через мережу первинної медичної допомоги та мобільних бригад з імунізації.

4 ЕТАП охопить близько 11 мільйонів людей.

Буде проводитися вакцинація людей із підвищеним ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби COVID-19, а також громадян України, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. На цьому етапі будуть вакциновані, зокрема, літні люди віком від 60 до 64 років, дорослі віком до 59 років, які мають супутні захворювання, працівники місць обмеження волі та/або слідчих ізоляторів та засуджені чи взяті під варту.

Вакцинуватимуть через мережу первинної медичної допомоги та мобільними бригадами з імунізації.

5 ЕТАП охопить близько 13 мільйонів людей.

Буде проводитися вакцинація решти дорослого населення України. У разі наявності достатньої кількості вакцини може відбуватися водночас з попередніми етапами.

З дорожньою картою з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках можна ознайомитися тут: рhttps://moz.gov.ua/uploads/5/27921-dn_3018_24_12_2020_dod.pdf


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень