Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як подати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані у 2021 році?

Дата: 24.02.2021 14:51
Кількість переглядів: 804

Фото без описуПовідомлення про суттєві зміни у майновому стані у 2021 році подається в електронному вигляді до Реєстру декларацій.

Увійти до Реєстру можливо завдяки кваліфікованому електронному підпису за посиланням -  https://portal.nazk.gov.ua/login

 

Кому потрібно подавати повідомлення?

Серед осіб, яким необхідно подавати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані: 

  • службові особи, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище;
  • суб’єкти декларування, які займають посади, пов’язані з високим рівнем корупційного ризику.   

З переліком таких осіб можна ознайомитися за посиланням -https://bit.ly/3dw0QBZ.

 

Коли потрібно подати таке повідомлення?

Якщо ви отримали одноразовий дохід, подарунок, придбали майно або здійснили видаток на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів (для 2021 року це 113 500 грн.).

Під поняттям «одноразовий дохід» слід розуміти отримання суб’єктом декларування доходу, що перевищує суму в розмірі 50 прожиткових мінімумів, який нарахований та фактично виплачений одним джерелом доходу, має ознаку доходу та визначену дату набуття права власності. 

У разі здійснення разового видатку (наприклад, для купівлі валюти) на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, суб’єкт декларування також повинен подати повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

 

Скільки часу є у декларанта, щоб подати повідомлення? 

Повідомлення подається протягом 10 календарних днів  з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку, який перевищує 50 прожиткових мінімумів. 

 

Інформація, зазначена в повідомленні про суттєві зміни у майновому стані, має бути також відображена в декларації за відповідний період.

 

Якщо у вас виникають питання щодо подан ня повідомлень про суттєві зміни у майновому стані, ви можете отримати консультацію наступним чином:

  • Зателефонуйте до Контакт-центру НАЗК: +38(044)200–06–94. Консультації надаються в робочі дні з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00.
  • Зверніться до уповноважених підрозділів/осіб із питань запобігання корупції у вашій установі за консультацією. Їхні контакти можливо знайти за посиланням на мапі: https://nazk.gov.ua/uk/katalog-upovnovazhenyh/.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень