Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На оперативній нараді обговорили шляхи наповнення районного бюджету

Дата: 18.02.2021 14:31
Кількість переглядів: 852

Фото без описуПід час оперативної наради у голови Білоцерківської районної адміністрації Людмили Мерзлюк серед низки актуальних питань ключовим стало обговорення виконання планових показників районного бюджету за січень 2021 року.

 

Як зазначила в.о. начальника управління фінансів Світлана Ейсмонт, у зв’язку зі зміною адміністративно-територіального устрою Білоцерківського району  та вилучення у 2021 році районних бюджетів із системи міжбюджетного регулювання, відміна зарахування до бюджету частини податку на доходи фізичних осіб, що справляється  на  території району, фактично позбавило районний бюджет будь-яких реальних джерел надходжень для виконання видаткових повноважень, визначених статтею 91 Бюджетного кодексу України.

 

Згідно з чинним законодавством, основними джерелами надходжень до районних бюджетів визначено надходження від управління комунальною власністю (орендна плата, податок на прибуток комунальних підприємств, частина чистого прибутку) та адміністративні збори.

 

Протягом січня 2021 року до місцевого районного бюджету надійшло податків та зборів на суму 35,7 тис. грн, що становить 53,2%  до плану. Орендної плати  надійшло лише 96 грн. Така ситуація склалася тому, що майже все майно комунальної власності району було передане у власність  до новостворених територіальних громад. Окрім того, має місце значна заборгованість за орендну плату фізичних та юридичних осіб району. Зважаючи на це, голова адміністрації дала доручення посилити роз’яснювальну роботу з боржниками, залучивши до цього фахівців податкової служби та представників громад.

 

- Січень завжди був складним місяцем для наповнення бюджету, а цьогоріч додалися ще й суворі карантинні обмеження, - зазначила Людмила Мерзлюк, підбиваючи підсумки наради. - Проте я переконана, що спільні зусилля принесуть очікувані результати і планові показники  будуть виконані. Для цього є всі підстави. Як засвідчує попередній аналіз роботи у  першій половині лютого, виконання плану перевищує 100%. Отож ми рухаємося у правильному напрямку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень