Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова Білоцерківської  районної державної адміністрації взяла участь в урочистостях з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2021 11:44
Кількість переглядів: 656

 

Фото без опису15 лютого у Білій Церкві, біля каплиці Святого Георгія Побідоносця, відбувся мітинг-реквієм та покладання квітів з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ї річниці виводу військ з Афганістану.

 

 

Вже традиційно багато років поспіль збираються воїни-інтернаціоналісти та члени їхніх родин, очільники Білоцерківського району та міста Біла Церква, представники духовенства, ветеранських організацій, друзі,  знайомі  учасників бойових дій біля цієї каплиці, яку в народі називають «афганською», аби згадати ті буремні роки та вшанувати пам’ять тих, хто віддав своє життя у військових діях далеко за межами рідної країни.

Голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк, звертаючись до присутніх на мітингу, зазначила, що з кожним роком все далі історія відділяє нас від вогняних років афганської війни. Але священною є пам’ять про мужність і героїзм, проявлені нашими воїнами при виконанні інтернаціонального обов’язку, їхню готовність платити найдорожчу ціну - своє життя.

 

- Щановні воїни-інтернаціоналісти! Ви є взірцем служіння народу та державі у наші дні. Ви є взірцем для нинішніх воїнів-захисників України. Ви як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру, і як ніхто усвідомлюєте свою відповідальність за долю прийдешніх поколінь. В глибокій шанобі схиляю голову перед пам’яттю тих, хто загинув. З вдячністю звертаюсь до тих,  хто живе поряд з нами, - наголосила голова адміністрації та побажала присутнім міцного здоров’я, довголіття, родинного затишку та благополуччя, впевненості в завтрашньому дні, а найголовніше – миру на усій землі, щоб матеріям не доводилося хоронити своїх дітей, а дітям зростати сиротами.

 

Учасники мітингу поклали квіти до стіни у капличці Святого Георгія Побідоносця, де викарбувано імена 132 воїнів, які проживали в Київській області і віддали свої життя в афганській війні, та вшанували полеглих хвилиною мовчання. Також було відслужена заупокійна молебень за загиблими.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень