Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Роки не загоюють рани…

Дата: 15.02.2021 10:07
Кількість переглядів: 662

Фото без опису15 лютого, відповідно до Указу Президента України, у нашій державі відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Саме цього дня, 15 лютого, 32 роки тому завершився довготривалий і складний процес виведення військ  з Афганістану. Неоголошена війна тривала майже 10 років. У ній брали участь більш ніж 150 тисяч українських військовослужбовців, понад 3000 з яких загинули, близько 4000 отримали інвалідність, десятки таких, чия доля до сьогодні є невідомою...

Афганська кампанія залишила невиліковну рану у серцях тих, хто брав участь у бойових діях, хто втратив друзів, чоловіків, синів чи батьків.

Тридцять друга річниця виведення військ з Афганістану – важлива подія в житті усіх, хто був причетний. Не забудеться це горе, не відболить іще кілька поколінь.  

За кожним воїном-афганцем – свій життєвий подвиг, своя доля. Хтось повернувся цілий і неушкоджений, а хтось – скалічений.   Проте ветерани афганської війни, воїни-інтернаціоналісти, повернувшись до мирного життя, продовжують активно діяти, працюючи у різних сферах економіки, соціальної сфери, долучаючись до громадського життя.

У Білоцерківському районі вже 45 років діє Білоцерківська районна організація ветеранів України, членами якої є  97 воїнів-інтернаціоналістів, а також родини загиблих в Афганістані жителів Білоцерківщини: Федір Михайлович Атаманенко (с. Яблунівка), Тетяна Яківна Шевченко (с. Сухоліси), Ніна Трохимівна Босенко (м. Узин) та вдови воїнів-інтерналістів Світлана Миколаївна Мельник (с. Бикова Гребля), Ольга Валентинівна Стратой (смт Терезине), Ольга Свиридівна Соловіцька (м. Біла Церква).

Очолює організацію ветеранів Білоцерківщини воїн-інтернаціоналіст, учасник війни в Афганістані Віктор Володимирович Рудий.

Члени ветеранської організації є активними учасниками громадського життя району, активно долучаються до всіх заходів, що відбуваються у громадах,  проводять вйськово-патріотичні заходи в закладах освіти району та м. Біла Церква.

Щорічно вшановується память полеглих побратимів, за підтримки керівництва району, м. Біла Церква та благодійної допомоги провідних підприємств і організацій району надавалася матеріальна допомога сімям загиблих та важкохворим ветеранам афганської війни.

Впродовж останніх 5 років силами активних членів організації до Дня виведення військ з Афганістану проводився фестиваль військово-патріотичної пісні «Пісня, обпалена війною», учасниками якого були представники творчих колективів та солісти і декламатори з різних населених пунктів не лише Білоцерківщини, а й різних куточків України.  

Цьогоріч через карантинні обмеження фестиваль не проводиться, проте воїни-інтернаціоналісти не забувають своїх бойових побратимів. Давайте ж і ми з вами будемо пам`ятати ветеранів, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну і для кого вона триває й досі: у спогадах, у снах, у думках. Вони цього заслуговують.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень