Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

АТ «Київоблгаз» застерігає: будьте пильними під час користування газовими приладами

Дата: 11.02.2021 14:39
Кількість переглядів: 700

 

АТ «Київоблгаз» звертає особливу увагу на користування газовими приладами під час сильних морозів. Від правильної роботи димоходів та вентиляційних каналів залежить здоров`я та життя вас та ваших близьких. Особливо пильними мають бути користувачі газових приладів з відводом продуктів згорання в димоходи - котлів та водонагрівачів, оскільки найбільшу кількість отруєнь чадним газом спричиняє порушення тяги.

Хто перевіряє?

Цим займаються спеціалісти пічники, або спеціалізовані організації з відповідними дозволами.

Коли перевіряти?

Димові та вентиляційні канали опалювальних печей, ємкісних водонагрівачів для опалення та опалювальних котлів, які працюють сезонно перевіряються два рази на рік.


Як проходить перевірка?

Пічники перевіряють, щоб в димоходах і вентиляційних каналах не було засмічень. Результати перевірки оформляють актом. У разі необхідності фахівці прочищають або ремонтують димові та вентиляційні канали, перевіряють щільність і відокремленість, справність оголовків і наявність нормальної тяги спеціальним приладом.

Що я можу зробити самостійно?

Мешканці приватних будинків мають періодично підрізати гілки дерев, що торкаються димоходу. В зимовий період, щонайменше раз на місяць оглядати оголовки димоходів, щоб запобігти їхньому обмерзанню та закупорці.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень