Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Боротьба з негодою: дорожні служби, надзвичайники і поліція протидіють стихії разом

Дата: 09.02.2021 10:55
Кількість переглядів: 727

На нараді у голови Білоцерківської районної державної адміністрації Людмили Мерзлюк з керівниками силових, правоохоронних  та контролюючих структур обговорили стан боротьби з негодою, протидію поширенню коронавірусу та перші результати перевірок легальності закладів соціального спрямування.

 

Розпочали нараду з обговорення ситуації на дорогах. Як доповів завідувач сектора з питань цивільного захисту, агропромислового розвитку та економіки райдержадміністрації Юрій Клочко, ситуація на дорогах складна, але не критична. Дороги загального користування державного значення розчищені, попри постійні снігопади. Проблеми існують із розчищенням снігу на дорогах  загального користування місцевого значення, які з’єднують між собою населені пункти, оскільки дорожні служби фізично не встигають виконати весь об’єм робіт, та на комунальних дорогах, за очищення яких відповідають громади.

 

Представник Білоцерківського управління поліції Олександр Ковальчук, доповнюючи інформацію щодо ситуації на дорогах району, повідомив, що екіпажі поліції долучилися до надання посильної допомоги у боротьбі зі сніговою негодою на трасі «Київ-Одеса» з метою недопущення заторів та перекриття доріг.

 

Також спеціальні патрулі перевіряють дотримання правил карантину у місті та районі, оперативно реагуючи на звернення громадян щодо порушень, які дозволяють собі окремі розважальні заклади та заклади харчування.

 

Щодо криміногенної ситуації у районі, то, за словами Олександра Ковальчука, вона контрольована. Занепокоєння викликає активізація шахраїв, які обманним шляхом заволодівають майном та коштами громадян.

 

Заступник керівника Білоцерківського РВ ГУ ДСНС Василь Чех доповідаючи про ситуацію в районі, зазначив, що за минулий тиждень значних загорянь не виявлено. Надзвичайники разом з іншими службами чергують на дорогах, допомагаючи учасникам руху вибратися із снігових заметів.

 

Також є результати перших спільних з працівниками поліції та райдержадміністрації перевірок легальності діяльності закладів, що надають послуги з проживання, відпочинку та догляду за дітьми, одинокими людьми та особами похилого віку, або тими, що потребують стороннього догляду. Особливих порушень не виявлено. З усіма суб’єктами було проведено додаткові бесіди щодо необхідності жорсткого дотримання правил пожежної безпеки.

 

За підсумками наради голова адміністрації дала доручення й надалі контролювати стан доріг на території усього району, а у випадку виникнення критичної ситуації негайно про це повідомляти. Окрім того, Людмила Мерзлюк, доручила негайно звернутися до очільників громад щодо необхідності ретельного розчищення комунальних доріг з метою уникнення  блокування можливості пересування у всіх без виключення населених пунктах району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень