Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На сесії районної ради розглянули питання, пов’язані з передачею повноважень до ОТГ

Дата: 27.01.2021 15:02
Кількість переглядів: 765

Фото без описуВідбулося пленарне засідання 3 сесії Білоцерківської районної ради VIII cкликання, під час якого депутати розглянули питання щодо реорганізації районних рад, які припинили свою діяльність, та визначалися з долею окремих об’єктів комунальної власності району.

 

Депутати Білоцерківської районної ради VIII cкликання, затвердили передавальні акти, що були складені комісіями з реорганізації Володарської,  Тетіївської та Рокитнянської районних рад. Також було розглянуто питання зі встановлення (зміни) меж окремих населених пунктів Білоцерківського району.

 

Найбільша дискусія у сесійній залі виникла з приводу прийняття рішення щодо передачі об’єктів цивільних прав зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст району у власність територіальних громад. Це питання вже неодноразово піднімалося на попередніх засіданнях та виносилося на розгляд постійної комісії Білоцерківської районної ради VIII скликання з питань комунальної власності та приватизації. Складність в ухваленні позитивних рішень здебільшого викликана неготовністю громад до прийняття об’єктів спільної власності громад району у комунальну власність ОТГ як того вимагає чинне законодавство. Як результат – розгляд питань щодо подальшої долі деяких районних установ, які утримувалися за рахунок районного бюджету, а тепер мають бути передані громадам, відкладено.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень