Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Запрошуємо вчителів Нової української школи пройти сертифікацію

Дата: 26.01.2021 15:12
Кількість переглядів: 641

Фото без описуВ Україні, в тому числі й на Київщині, продовжується реєстрація педагогічних працівників для проходження сертифікації.

 

Сертифікація вчителів початкової школи розпочалася як пілотний проєкт ще в 2019 році. Тоді для її проходження в Україні зареєструвалися 857 учителів, з них 49 – з Київської області. У 2020 році таке бажання виявили 1045 українських учителів, в тому числі й  62 педагоги з Київщини. Нині в закладах освіти області працюють 85 учителів початкових класів, які за 2 попередні роки успішно пройшли сертифікацію.

 

У 2021 році реєстрація для участі в зовнішньому оцінюванні професійних компетентностей триватиме з 18 по 31 січня.

 

Наказом  Міністерства освіти і науки України від 09.12.2020 № 1522 визначено, що в цьому  році в рамках пілотного проєкту участь у сертифікації зможуть взяти не більше двох тисяч учителів початкових класів.

 

Сертифікація – це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей педагогічного працівника, що здійснюється шляхом незалежного тестування, самооцінювання та вивчення практичного досвіду роботи.

 

Метою сертифікації є виявлення та стимулювання педагогічних працівників з високим рівнем професійної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню. Процедура сертифікації – інструмент мотивації вчителя до саморозвитку, самовиявлення та педагогічного зростання.

Першопрохідцями сертифікації ставали вчителі різних вікових категорій, педагогічного стажу та кваліфікації.

 

Показовою стала участь у сертифікації вчителів початкових класів одного з навчально-виховних комплексів Київщини, де за два роки успішно пройшли сертифікацію та стали «агентами змін» у новій українській школі 14 педагогів. Їхня участь у сертифікації та набутий досвід є потужним мотиватором до професійного  зростання колег.

 

Педагогічним працівникам, які успішно пройшли сертифікацію, встановлюється щомісячна доплата в розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати) пропорційно до обсягу педагогічного навантаження, що виконується працівником на цій посаді; доплата за успішне проходження сертифікації здійснюється протягом строку дії сертифіката.

 

Успішне проходження сертифікації зараховуватиметься як проходження педагогічним працівником чергової (позачергової) атестації з присвоєнням йому наступної категорії або підтвердженням наявної категорії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень